'>

Denne dejlige bløde cardigan er et absolut musthave til en lille ny verdensborger. Den er strikket i det ultrabløde og 100 % kradsefri Drops cotton merino, som giver en cardigan der er både lun og behageligt blød for det lille barn at have på.

Denne cardigan er designet specielt til nybegyndere, og er både hurtig og sjov at lave, også for mere øvede strikkere. Du kan derfor hurtigt få skabt en pæn lille stak af disse lækre cardigans til den lille ny.

Alt hvad du skal kunne for at følge denne opskrift er at strikke ret, strikke vrang, og lukke af.

Følg denne nemme og detaljerede opskrift, så er du straks igang.

Opskriften er skrevet i størrelserne: 0-3 måneder (3-6) måneder) 6-9 måneder og (9-12 måneder.)

Materialer:

125 g (150 g) 175 g (200g) Drops Cotton Merino

6-7 stk træknapper 18 mm.

Rundpind 3,5 mm (40 cm.)

Rundpind 3,5 mm. (60 cm.)

Stoppenål

Saks.

Strikkefasthed:

20 masker og 40 rækker retstrik  = 10 x 10 cm.

Færdige mål:

Størrelse: 0-3 mdr. (3-6 mdr.) 6-9 mdr. (9-12 mdr.)

Overvidde: 46 cm. (49 cm.) 52 cm.

Fuld længde: 24 cm. (26,5 cm.) 29 cm.

Halsudskæring: 30 cm. (30 cm.)

Ærmelængde fra skulder til håndled: 14,5 cm. (17 cm.) 18,5 cm.

Ærmevidde overarm: 20 cm. (21 cm.) 22 cm.

Håndledsvidde: 14,5 cm. (15 cm.) 15,5 cm.

Forkortelser:

m = masker

r = rækker

Opskrift:

 1. Slå 60 masker op på rundpind 3,5 (60 cm.) og strik tre pinde ret.
 2. Strik de 4 første masker på pind.4. Form et knaphul således: Løft den tredje stikkede maske over den fjerde, strik den femte maske. Før den fjerde maske over den femte. Du har nu 2 masker på den ene side af knaphullet ved åbningen af din cardigan. strik pinden færdig.
 3. Strik pind 5 til du kommer til knaphullet. Færdiggør knaphullet, ved at slå 2 nye masker op over de 2 lukkede masker.
 4. Ved pind 6. skal du begynde at lave udtagninger til raglanærmer. Strik 10 m. Lav en udtagning, der læner til højre ved at bruge metoden som vises her. Strik 2 m. Lav en udtagning, der læner til venstre. (Denne metode gælder ved alle udtagninger.) Strik 8 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik 16 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1. m. Strik 8 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik de sidste 10 m. på pinden.
 5. Ved pind 7 arbejder du på vrangsiden, og her skal du ikke lave udtagninger. (Dette gælder igennem hele arbejdet. Udtagninger laves kun på hver anden række, når du arbejder på retsiden.) Strik 11 m ret. Strik 2 m. vrang. Strik 10 m ret. Strik 2 m. vrang. Strik 18 m. ret. Strik 2 m. vrang. Strik 10 m. ret. Strik 2 m. vrang. Strik de sidste 11 m. ret.
 6. Fortsæt med at lave udtagninger på denne måde på hver anden pind til du har strikket i alt 30 (34) 38 (40) pinde i bærestykket foruden halskant. Lav knaphullerne på hver 14. pind, som beskrevet ved punkt 2-3.
 7. Sæt nu ærmegabene på en hjælpesnor, ved at forsigtigt at løfte maskerne over på snoren med en stoppenål. ( arbejdet deles efter raglan-udtagningerne, så disse tages ikke med på snoren.) Bind en dobbeltknude. Strik videre til næste ærmegab og gentag proceduren. Strik pinden færdig.
 8. Strik forsat følgende antal pinde i din cardigan: 50 (54) 58 (62). Luk sidste række af. Luk sidste maske af.
 9. Du skal nu strikke ærmerne i din cardigan. Før maskerne i ærmegabet over på en rundpind 3,5 mm. (40 cm.) Strik de første 6 pinde. Lav en indtagning i hver side af pind. 7 således: Strik den første m. i rækken. Før pinden ind i de næste 2 m. og strik dem sammen. Fortsæt med at strikke resten af pinden, til du kun har 3 m. tilbage i rækken. Strik igen 2 m. sammen. Strik sidste m. i rækken.
 10. Fortsæt på denne måde med  at lave en indtagning i hver side af ærmet på hver 6 pind. Strik i alt følgende antal pinde til dit ærme 51 (57) 63 (69). Luk pinden af og klip garnet med ca. 50 cm løbelængde. Luk af til slut.
 11. Sy med garnenden ærmet sammen med madrassting. Sy det andet ærme sammen på nøjagtigt samme måde.
 12. Hæft alle garnender grundigt, og sy knapper i din cardigan med en halv tråd af garnet. Det er vigtigt at knapperne placeres præcist overfor knaphullerne på den modsatte side.

Du er nu færdig med den dejligste bløde cardigan til din baby : -)

Restrikket baby cardigan
strikkeopskrift baby cardigan

Dette blogindlæg indeholder affilerede links.

Forfatter

88 Comments

 1. Hej

  Jeg har forsøgt mig med at strikke din trøje – RETSTRIKKET CARDIGAN TIL BABY – men jeg kan ikke finde ud af, hvor mange masker man skal strikke mellem udtagningerne jf. punkt 6, på de efterfølgende pinde, for man kan jo ikke bare fortsætte med punkt 6, så har man jo for mange masker
  Det er en rigtig sød trøje

  • Hej Dorte,
   Mange tak skal du have.
   Du har én ekstra maske at arbejde i imellem udtagninger, for hver udtagning du har lavet i forrige række.
   Mvh. Marie

  • Laillamari Grundt Svar

   Tak for meget let forståeligt indlæg til dine dejlige opskrifter eks. Hæklet trøje med rib på højkant
   Samt bobbel baby tæppe
   Det er aldrig for sent at lære nyt (75år)❤️

   Bedømmelse: 5
   • Hej Dorte,
    Hvor dejligt at høre, at du har haft glæde af mine opskrifter. Det gør mig virkelig glad at høre 🙂

  • Conny Overgaard Svar

   Hej
   Er igang med den mindste str i retstrikket cardigan. Pkt 6 30 rækker= 60 pinde?? Er det rigtigt forstået?
   Vh Conny

 2. Hej Marie
  Jeg er i gang med at strikke cardigan i mindste størrelse. Jeg synes at raglanudtagningen er meget lang i forhold til at jeg strikker mindste størrelse. Iflg. opskriften skal der strikkes 30 rækker med udtagninger, men er det så 30 rækker ialt (1 række ret og 1 række vrang) altså at 30 rækker udtagninger dækker over 1r og 1 v række?
  Hilsen Jeanette

  • Hej Jeanette,
   Ja det er kun 30 rækker i alt. Jeg kan se at det måske bør formuleres anderledes.
   God dag .
   Hilsen Marie

   • Hej Marie
    Jeg skal være mormor og er gået igang med den skønne cardigan, men jeg er nybegynder og kan ikke finde ud af at det med ærmerne, hvis de kommer på en snor, hvordan skal jeg så strikke forstykkerne?
    Håber du vil hjælpe mig
    Mvh. Yvonne

 3. Hej Marie
  Jeg er nybegynder så i punkt 7. sæt ærmegabene over på en snor! Hvor starter ærmegab ? Er det med udtag eller uden.
  Hilsen Mette

 4. anita lagoniq Svar

  Jeg har forsøgt mig med at strikke din trøje – RETSTRIKKET CARDIGAN TIL BABY – men jeg kan ikke finde ud af, hvor mange masker man skal strikke mellem udtagningerne jf. punkt 6, på de efterfølgende pinde, for man kan jo ikke bare fortsætte med punkt 6, så har man jo for mange masker
  Kan se at du har forklaret det tidligere, men kan ikke helt få det til at passe. Kan du måske lave et eksempel på række 8 og 9, så gir det måske bedre mening. Mvh Anita

  • Du skal strikke række 7 samt de øvrige rækker i bærestykket på samme måde som de 2 foregående rækker. Du har blot en maske mere imellem udtagningerne at arbejde i for hver udtagning du har lavet i forrige række.
   Række 8. bliver derfor således: Strik 11 m. Lav en udtagning, der læner til højre. Strik 2 m. Lav en udtagning, der læner til venstre. Strik 10 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik 18 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1. m. Strik 10 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik de sidste 11 m. i rækken. Du vil efterhånden tydeligt kunne se hvor udtagningerne skal være, så det giver en lige skrå linje. Det giver derfor ikke længere mening at tælle masker efter række 8.

 5. Charlotte hauge Jørgensen Svar

  Jeg syntes at den er meget svær at forstå for en nybegynder jeg har prøvet 5 gange nu og det ser mega mærkeligt ud . Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre med alle de ekstra masker fra retpinden når jeg komme til vrangpinden .. øv øv en nedtur

  • Hej Charlotte,
   Jeg kan desværre ikke garantere, at alle nybegyndere kan læse og forstå mine opskrifter. Jeg vil foreslå dig at øve lidt mere, og bruge min video-tuorial, hvis du har mod på det.
   Mvh. marie

 6. Hejsa
  Virkelig fin cardigan! Vil du prøve at forklare række 8 som du har gjort ved række 6?

  • Hej Freja. Ja det kan du tro. Det er blot en gentagelse, men med 1 maske lagt til, for hver hver udtagning du har lavet.
   Strik 11 m. Lav en udtagning, der læner til højre. Strik 2 m. Lav en udtagning, der læner til venstre. (Denne metode gælder ved alle udtagninger.) Strik 10 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik 18 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1. m. Strik 10 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik de sidste 11 m. i rækken.

  • Hej
   Vil lige høre om jeg har forstået det rigtigt, når jeg strikker 3 til 6 mdr at jeg skal have 39 pind inkluderet de 5 halspinde, og skal jeg lægge de 54 pinde oven i de 39 så det giver 93 pinde ialt inden jeg lukker af.
   Vh Bettina

   • Hej Bettina,
    Ja det er rigtigt forstået. Husk at det ikke er rillerne du skal tælle, da der er 2 pinde for hver rille. Mvh. Marie

 7. Hej Marie,

  Det er en meget fin trøje – tusind tak for at lægge den ud til brug! Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg fortsætter raglanudtagningerne efter pind 7. Skal jeg blive ved med at strikke 10 til start, så udtage med to masker strikket ret indimellem osv. eller skal jeg ændre noget i placeringen af udtagningerne? Det samme gælder bagsiden.

  Kh
  Lotte

  • Hej Lotte,
   Du skal strikke række 7 samt de øvrige rækker i bærestykket på samme måde som de 2 foregående rækker. Du har blot en maske mere imellem udtagningerne at arbejde i for hver udtagning du har lavet i forrige række. Du skal ikke lave udtagninger på bagsiden.

   • Hej igen,

    Tusind tak for hurtigt svar! Okay, jeg forstår – så til de første og de sidste retmasker lægger jeg en pr. omgang ret. Det samme gør jeg vel med de første og de sidste inden vrangmaskerne på vrangsiden?

    Bedste hilsner,
    Lotte

 8. Hanne Colmorn Svar

  Hej Marie,

  Jeg savner mål på ærmevidde overarm i str. 9-12 mdr

  Hilsen Hanne

 9. Hanne Colmorn Svar

  Hej Marie,

  Jeg savner mål på ærmevidde overarm str. 9-12 mdr.

  Hilsen Hanne

 10. Hej Marie, jeg er ved punkt 7 og er i tvivl om hvor mange masker det hører til ærmet og hvor mange der hører til kroppen. skal raglan udtagningerne med på snoren med de masker som skal hvile? 🙂

  • Hej Ea,
   Kun ærmerne løftes på med på snoren, ikke raglan udtagningerne.

 11. Ulla Abildskov Svar

  Hej,
  Er færdig med raglanudtagningerne på den søde baby cardigan. Har lige et spørgsmål. Når du deler arbejdet og sætter maskerne på en tråd til ærmer, hvor deler du så arbejdet, midt i raglan, før eller efter?
  Hilsen
  Ulla

   • Hej. Jeg er i gang med den retstrikkede trøje, og det bliver så fint. Jeg har valgt at arbejde med 4 maskemarkører på min rundpind. Jeg har sat dem, så jeg skal løfte maske op til udtagning lige før jeg flytter maskemarkører fra venstre til højre pind – derefter to retmasker og udtagning igen. Så behøver jeg ikke at sidde og tælle hele tiden På bagsiden bliver det de to masker lige før maskemarkørerne, der skal strikkes vrang.

    Bedømmelse: 5
    • Hej Susanne,
     Det lyder som en rigtig god metode. Hvis det fungerer bedst for dig på denne måde. dejligt at du bliver glad for resultatet:-)

 12. Kære Marie
  Valgte Denne super søde trøje , Til at lære at strikke raulan , men har jeg svært ved at forstå din formulering ,som jeg kan se andre osse har.
  Kunne du måske forklare på en anden måde , disse to sætninger
  1.Du har blot en maske mere imellem udtagningerne at arbejde i for hver udtagning du har lavet i forrige række.
  2. Det er blot en gentagelse, men med 1 maske lagt til, for hver hver udtagning du har lavet.
  Kærligst sanne

  • Kære Sanne,
   Det er muligt at denne opskrift vil blive omformuleret. Jeg kan dog ikke finde tiden til det i øjeblikket, indtil da må man tage mine opskrifter som de er, eller finde en anden.
   Mvh. Marie

 13. Lissi Beckedorf Svar

  Hej Marie, jeg er i gang med den 1. af dine mega søde baby cardigan til en lille pige der kommer til verden lige om lidt
  Jeg har 2 spg.
  1) Når du skriver rækker er det så = pinde?
  2) Når ærmegabet skal sættes på snor, hvor skal den retstrikkede Raglan være? Hører den med til ærmet eller til kroppen?
  Tak for at dele din opskrift med os andre.

  Med venlig hilsen
  Lissi

  • Ja når jeg skriver rækker er det det samme som pinde.
   Kun ærmerne sættes på snor, ikke udtagninger.

 14. Is it possible to get the English version of this pattern?

  Bedømmelse: 3
 15. Hej Marie

  Når du skriver række er det så det samme som en pind?

  Bedømmelse: 5
 16. Tak for en nem og let forståelig opskrift. Jeg har strikket et par stykker nu til min datter, og den passer hende bare så fint.
  Kommer der mon flere strikkeopskrifter i til større børn?
  Venligt Hanne

  Bedømmelse: 5
  • Hej Hanne,
   Tak for din kommentar. Det glæder mig at høre at du kunne bruge opskriften.
   Jeg har desværre ikke planer om nye opskrifter indenfor den nærmeste fremtid.
   Mvh. Marie

 17. Hej Marie Jeg er nu med noget besvær nået til punkt 6 , i den søde cardigan. Jeg forstår ikke hvad du mener med 30 rækker i bærestykket foruden halskant. Hvor mange rækker er halskanten ?
  Vh Anita

 18. Hej.

  Hvor mange masker skal jeg slå op hvis jeg strikker på pind 3 – tænker 78 ?

  Lige en ting mere 🙂 hvordan får du så fine kanter, hvilken kantmaske strikker du ?

  VH og tusind tak
  Hanne

 19. Jeg har spurgt til denne opskrift, da jeg synes at der er meget dårlig forklaring på udtagningerne. Hvor mange masker skal man arbejde med op gennem udtagningerne, for at maske antallet passer. Måske er jeg underbegavet, eller også er beskrivelsen kun for meget øvede og med 200 bluser i pindene. Nu har jeg opgivet den ellers fine bluse, da jeg ikke kan knække koden.
  Tænker om dette opslag også bliver slettet

  Bedømmelse: 1
  • Hvis du synes opskriften er dårlig. Kan du lade være med at bruge den og finde en opskrift et andet sted.
   Mvh. Marie

 20. Så nem og fin en opskrift. Det er andet strikkeprojekt og første med raglanudtagninger.
  Tak for det.

  Bedømmelse: 5
  • Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 🙂
   Tak for din kommentar 🙂

 21. Nybegynder Svar

  Din cardigan ser så fin ud! Jeg er lige gået på barsel og har tænkt, at dette skal være mit første strikkeprojekt til mine to tvillinger. Har ikke strikket siden jeg var ti år, men det sidder jo stadig i fingrene.
  Er det korrekt, at der skal bruges 200g + 175g garn til opskriften? Så hvis garnnøglerne i butikken er 50g, skal jeg købe 8?

 22. Det havde været rigtig dejligt med et maskeantal og centimetre i stedet for, at der tælles rækker. Måske kunne der ligefrem både skrives rækkeantal og centimeter, samt maskeantal. (så er der lidt til os alle sammen)
  Det er i øvrigt ikke entydigt i blogsvarene, om en række er det samme som en pind, eller om en række er en retpind+ en vrangpind.
  Det er en meget flot cardigan.

 23. Hej
  Jeg er nået til ærmerne i din fine opskrift. Strikker du dem med magi-loop? I så fald, hvordan fortsætter du mønsteret i det retstrikkede? For nu får jeg bare glatstrik ved at strikke rundt i magic-loop. Er der em smart metode jeg har misset? Det er mit første strik nogensinde 😉

  Kh

  Bedømmelse: 5
  • Hej Amalie. Jeg strikker ikke rundt i ærmerne. Jeg strikker bare frem og tilbage.

 24. Hej jeg har prøvet at skrive til dig vedr. cardigan, jeg kan ikke finde ud af hvad du mener punkt 9 med at tage ind, håber at du vi svare mig.

  Hilsen Lone

  • Hej Lone,
   Jeg tror ikke at jeg forklare det bedre end det stpr beskrevet i opskriften. Du strikker 2 masker sammen ved at føre 2 masker over på pinden og strikke dem sammen.

 25. Hej . I videoen med udtagninger strikker du kun 1 ret i mellem hver udtagning . Men i opskriften er der 2 ret m. Er det ikke korrekt ? På vrangsiden hvorfor skal man ikke kun strikke ret men også også 2 m vrang indimellem?
  Tager du den forreste tråd først og så den bagerste tråd bagefter ?
  Det er første gang jeg laver den og har lidt svært ved det , men vil så gerne forstå opskriften da trøjen er meget fin. Håber du kan hjælpe mig .

  • Hej Pia,
   Ja i denne opskrift strikker di 2 ret imellem udtagningerne, eller er det nøjagtigt samme metode som i videoen.

 26. Hej kan du hjælpe mig . Jeg vil så gerne lave denne trøje til mit barnebarn.
  På ret ligger man antal masker til 1,2,2,2,1 .. hver gang
  Hvor mange ligger jeg til på vrangpinden . ?

  Bedømmelse: 4
 27. Hej. Superfin side du har. Jeg er igang med at lave den strikkede cardigan. Men måske er jeg helt dum, for jeg kan kun se opskrift på den lille model, hvor man slår 60 masker op. Hvad med de andre størrelser?

  • Prøv at læse opskriften igennem igen, alle størrelser er der, men de starter alle ud med 60 m.

 28. Hej, jeg ville bare høre om du stadig havde en video til denne opskrift, da jeg ikke kan finde den 🙂

 29. Birgit Lind Olsen Svar

  Hej Marie
  Har netop sat masker på snor til ærmer. Jeg forudser et problem når jeg skal til at strikke ærmerne frem og tilbage? Hvordan skal det runde ærme komme over på to lige pinde?
  Tak for fine kreationer på din blog
  Mvh Birgit

  • Hej Birgit , det dur ikke at strikke på lige pinde. Brug i stedet rundpinde 🙂

 30. Hej. Der står man skal fortsætte med udtagninger 30 pinde (mindste størrelse) foruden halskanten. Vil det sige det er 30 pinde efter det første knappehul? Eller hvad er halskanten?
  Mh bria

 31. Hej Marie ❤️

  Jeg er nu nået til ærmegabene i din søde opskrift , men kan ik lige finde ud af på hvilken side af ærmet man starter på jeg startede fra forsiden men så blev maskerne pludselig til glatstriknings masker ?
  Dbh
  Jensen

  Bedømmelse: 5
  • Hej Jensen:-)
   I så fald skal du bare begynde fra den modsatte side. 🙂
   Dbh. Marie

 32. Hej Marie
  Dejlig opskrift men er i tvivl omkring knaphullerne. Knaphul 1 er på pind 4 og ved pkt. 6 skriver du “lav knaphul på hver 14 pind” – er det talt fra pind 1 eller fra første knaphul på pind 4 ?
  Venlig hilsen
  Lotte

  Bedømmelse: 5
  • Hej Lotte,
   Tusind tak for din kommentar. Dejligt at du kan lide opskriften. Jeg tæller fra det første knaphul 🙂

 33. Anne F. Rudbeck Svar

  Hej Marie

  Rigtig fin opskrift og mit første rigtige projekt. Jeg hygger mig vældig med det! Men lige er spørgsmål – da man jo laver ekstra masker med udtagningerne på retsiden, hvordan strikker man så på vrangsiden? Jeg ved godt man ikke skal lave udtagninger på vrangsiden, men alle de ekstra masker man laver med udtagningerne går ikke op med tallene i punkt 5. Jeg håber du forstår hvad jeg mener? ☺️

  Bedømmelse: 5
  • Tak for din kommentar 🙂 Dejligt at høre at du nyder opskriften. På vrangsiden skal du ikke lave nogen udtagninger, men bare strikke hele rækken ret.

 34. Hej Marie
  Ærmets længde på 17 cm, er det målt fra skulderen eller ærmegab? Hvis det er målt fra skulderen (nakken), synes jeg ærmet er kort.
  Mvh Lilly

 35. Hej Marie
  Er ærmet målt fra skulderen(nakken) eller fra ærmegab?
  Mvh Lilly

 36. God opskrift – men kan ikke finde garn i den blå farve. Kan du huske hvad farven hedder?

  Bedømmelse: 5

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.