Denne dejlige bløde cardigan er et absolut musthave til en lille ny verdensborger. Den er strikket i det ultrabløde og 100 % kradsefri Drops cotton merino, som giver en cardigan der er både lun og behageligt blød for det lille barn at have på.

Denne cardigan er designet specielt til nybegyndere, og er både hurtig og sjov at lave, også for mere øvede strikkere. Du kan derfor hurtigt få skabt en pæn lille stak af disse lækre cardigans til den lille ny.

Alt hvad du skal kunne for at følge denne opskrift er at strikke ret, strikke vrang, og lukke af.

Følg denne nemme og detaljerede opskrift, så er du straks igang.

Opskriften er skrevet i størrelserne: 0-3 måneder (3-6) måneder) 6-9 måneder og (9-12 måneder.)

Materialer:

125 g (150 g) 175 g (200g) Drops Cotton Merino

6-7 stk kokosknapper 15 mm.

Rundpind 3,5 mm (40 cm.)

Rundpind 3,5 mm. (60 cm.)

Stoppenål

Saks.

Strikkefasthed:

20 masker og 40 rækker retstrik  = 10 x 10 cm.

Færdige mål:

Størrelse: 0-3 mdr. (3-6 mdr.) 6-9 mdr. (9-12 mdr.)

Overvidde: 46 cm. (49 cm.) 52 cm.

Fuld længde: 24 cm. (26,5 cm.) 29 cm.

Halsudskæring: 30 cm. (30 cm.)

Ærmelængde fra skulder til håndled: 14,5 cm. (17 cm.) 18,5 cm.

Ærmevidde overarm: 20 cm. (21 cm.) 22 cm.

Håndledsvidde: 14,5 cm. (15 cm.) 15,5 cm.

Forkortelser:

m = masker

r = rækker

Opskrift:

 1. Slå 60 masker op på rundpind 3,5 (60 cm.) og strik tre rækker ret.
 2. Strik de 4 første masker på r.4. Form et knaphul således: Løft den tredje stikkede maske over den fjerde, strik den femte maske. Før den fjerde maske over den femte. Du har nu 2 masker på den ene side af knaphullet ved åbningen af din cardigan. strik rækken færdig.
 3. Strik række 5 til du kommer til knaphullet. Færdiggør knaphullet, ved at slå 2 nye masker op over de 2 lukkede masker.
 4. Ved række 6. skal du begynde at lave udtagninger til raglanærmer. Strik 10 m. Lav en udtagning, der læner til højre ved at bruge metoden som vises her. Strik 2 m. Lav en udtagning, der læner til venstre. (Denne metode gælder ved alle udtagninger.) Strik 8 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik 16 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1. m. Strik 8 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik de sidste 10 m. i rækken.
 5. Ved række 7 arbejder du på vrangsiden, og her skal du ikke lave udtagninger. (Dette gælder igennem hele arbejdet. Udtagniner laves kun på hveranden række, når du arbejder på retsiden.) Strik 11 m ret. Strik 2 m. vrang. Strik 10 m ret. Strik 2 m. vrang. Strik 18 m. ret. Strik 2 m. vrang. Strik 10 m. ret. Strik 2 m. vrang. Strik de sidste 11 m. ret.
 6. Fortsæt med at lave udtagninger på denne måde på hveranden række til du har strikket i alt 30 (34) 38 (40) rækker i bærestykket foruden halskant. Lav knaphullerne på hver 14. række, som beskrevet ved punkt 2-3.
 7. Sæt nu ærmegabene på en hjælpesnor, ved at forsigtigt at løfte maskerne over på snoren med en stoppenål. ( arbejdet deles efter raglanudtagningerne, så disse tages ikke med på snoren.) Bind en dobbeltknude. Strik videre til næste ærmegab og gentag proceduren. Strik rækken færdig.
 8. Strik forsat følgende antal rækker i din cardigan: 50 (54) 58 (62). Luk sidste række af. Luk sidste maske af.
 9. Du skal nu strikke ærmerne i din cardigan. Før maskerne i ærmegabet over på en rundpind 3,5 mm. (40 cm.) Strik de første 6 r. Lav en indtagning i hver side af r. 7 således: Strik den første m. i rækken. Før pinden ind i de næste 2 m. og strik dem sammen. Fortsæt med at strikke rækken, til du kun har 3 m. tilbage i rækken. Strik igen 2 m. sammen. Strik sidste m. i rækken.
 10. Fortsæt på denne måde med  at lave en indtagning i hver side af ærmet på hver 6 r. Strik i alt følgende antal rækker til dit ærme 51 (57) 63 (69). Luk rækken af og klip garnet med ca. 50 cm løbelængde. Luk af til slut.
 11. Sy med garnenden ærmet sammen med madrassting. Sy det andet ærme sammen på nøjagtigt samme måde.
 12. Hæft alle garnender grundigt, og sy knapper i din cardigan med en halv tråd af garnet. Det er vigtigt at knapperne placeres præcist overfor knaphullerne på den modsatte side.

Du er nu færdig med den dejligste bløde cardigan til din baby : -)

Restrikket baby cardigan
strikkeopskrift baby cardigan

Dette blogindlæg indeholder affilerede links.

Forfatter

37 Comments

 1. Hej

  Jeg har forsøgt mig med at strikke din trøje – RETSTRIKKET CARDIGAN TIL BABY – men jeg kan ikke finde ud af, hvor mange masker man skal strikke mellem udtagningerne jf. punkt 6, på de efterfølgende pinde, for man kan jo ikke bare fortsætte med punkt 6, så har man jo for mange masker
  Det er en rigtig sød trøje

  • Hej Dorte,
   Mange tak skal du have.
   Du har én ekstra maske at arbejde i imellem udtagninger, for hver udtagning du har lavet i forrige række.
   Mvh. Marie

 2. Hej Marie
  Jeg er i gang med at strikke cardigan i mindste størrelse. Jeg synes at raglanudtagningen er meget lang i forhold til at jeg strikker mindste størrelse. Iflg. opskriften skal der strikkes 30 rækker med udtagninger, men er det så 30 rækker ialt (1 række ret og 1 række vrang) altså at 30 rækker udtagninger dækker over 1r og 1 v række?
  Hilsen Jeanette

  • Hej Jeanette,
   Ja det er kun 30 rækker i alt. Jeg kan se at det måske bør formuleres anderledes.
   God dag .
   Hilsen Marie

 3. Hej Marie
  Jeg er nybegynder så i punkt 7. sæt ærmegabene over på en snor! Hvor starter ærmegab ? Er det med udtag eller uden.
  Hilsen Mette

 4. anita lagoniq Svar

  Jeg har forsøgt mig med at strikke din trøje – RETSTRIKKET CARDIGAN TIL BABY – men jeg kan ikke finde ud af, hvor mange masker man skal strikke mellem udtagningerne jf. punkt 6, på de efterfølgende pinde, for man kan jo ikke bare fortsætte med punkt 6, så har man jo for mange masker
  Kan se at du har forklaret det tidligere, men kan ikke helt få det til at passe. Kan du måske lave et eksempel på række 8 og 9, så gir det måske bedre mening. Mvh Anita

  • Du skal strikke række 7 samt de øvrige rækker i bærestykket på samme måde som de 2 foregående rækker. Du har blot en maske mere imellem udtagningerne at arbejde i for hver udtagning du har lavet i forrige række.
   Række 8. bliver derfor således: Strik 11 m. Lav en udtagning, der læner til højre. Strik 2 m. Lav en udtagning, der læner til venstre. Strik 10 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik 18 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1. m. Strik 10 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik de sidste 11 m. i rækken. Du vil efterhånden tydeligt kunne se hvor udtagningerne skal være, så det giver en lige skrå linje. Det giver derfor ikke længere mening at tælle masker efter række 8.

 5. Charlotte hauge Jørgensen Svar

  Jeg syntes at den er meget svær at forstå for en nybegynder jeg har prøvet 5 gange nu og det ser mega mærkeligt ud . Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre med alle de ekstra masker fra retpinden når jeg komme til vrangpinden .. øv øv en nedtur

  • Hej Charlotte,
   Jeg kan desværre ikke garantere, at alle nybegyndere kan læse og forstå mine opskrifter. Jeg vil foreslå dig at øve lidt mere, og bruge min video-tuorial, hvis du har mod på det.
   Mvh. marie

 6. Hejsa
  Virkelig fin cardigan! Vil du prøve at forklare række 8 som du har gjort ved række 6?

  • Hej Freja. Ja det kan du tro. Det er blot en gentagelse, men med 1 maske lagt til, for hver hver udtagning du har lavet.
   Strik 11 m. Lav en udtagning, der læner til højre. Strik 2 m. Lav en udtagning, der læner til venstre. (Denne metode gælder ved alle udtagninger.) Strik 10 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik 18 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1. m. Strik 10 m. Udtag 1 m. Strik 2 m. Udtag 1 m. Strik de sidste 11 m. i rækken.

 7. Hej Marie,

  Det er en meget fin trøje – tusind tak for at lægge den ud til brug! Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg fortsætter raglanudtagningerne efter pind 7. Skal jeg blive ved med at strikke 10 til start, så udtage med to masker strikket ret indimellem osv. eller skal jeg ændre noget i placeringen af udtagningerne? Det samme gælder bagsiden.

  Kh
  Lotte

  • Hej Lotte,
   Du skal strikke række 7 samt de øvrige rækker i bærestykket på samme måde som de 2 foregående rækker. Du har blot en maske mere imellem udtagningerne at arbejde i for hver udtagning du har lavet i forrige række. Du skal ikke lave udtagninger på bagsiden.

   • Hej igen,

    Tusind tak for hurtigt svar! Okay, jeg forstår – så til de første og de sidste retmasker lægger jeg en pr. omgang ret. Det samme gør jeg vel med de første og de sidste inden vrangmaskerne på vrangsiden?

    Bedste hilsner,
    Lotte

 8. Hanne Colmorn Svar

  Hej Marie,

  Jeg savner mål på ærmevidde overarm i str. 9-12 mdr

  Hilsen Hanne

 9. Hanne Colmorn Svar

  Hej Marie,

  Jeg savner mål på ærmevidde overarm str. 9-12 mdr.

  Hilsen Hanne

 10. Hej Marie, jeg er ved punkt 7 og er i tvivl om hvor mange masker det hører til ærmet og hvor mange der hører til kroppen. skal raglan udtagningerne med på snoren med de masker som skal hvile? 🙂

 11. Ulla Abildskov Svar

  Hej,
  Er færdig med raglanudtagningerne på den søde baby cardigan. Har lige et spørgsmål. Når du deler arbejdet og sætter maskerne på en tråd til ærmer, hvor deler du så arbejdet, midt i raglan, før eller efter?
  Hilsen
  Ulla

 12. Kære Marie
  Valgte Denne super søde trøje , Til at lære at strikke raulan , men har jeg svært ved at forstå din formulering ,som jeg kan se andre osse har.
  Kunne du måske forklare på en anden måde , disse to sætninger
  1.Du har blot en maske mere imellem udtagningerne at arbejde i for hver udtagning du har lavet i forrige række.
  2. Det er blot en gentagelse, men med 1 maske lagt til, for hver hver udtagning du har lavet.
  Kærligst sanne

  • Kære Sanne,
   Det er muligt at denne opskrift vil blive omformuleret. Jeg kan dog ikke finde tiden til det i øjeblikket, indtil da må man tage mine opskrifter som de er, eller finde en anden.
   Mvh. Marie

 13. Lissi Beckedorf Svar

  Hej Marie, jeg er i gang med den 1. af dine mega søde baby cardigan til en lille pige der kommer til verden lige om lidt
  Jeg har 2 spg.
  1) Når du skriver rækker er det så = pinde?
  2) Når ærmegabet skal sættes på snor, hvor skal den retstrikkede Raglan være? Hører den med til ærmet eller til kroppen?
  Tak for at dele din opskrift med os andre.

  Med venlig hilsen
  Lissi

  • Ja når jeg skriver rækker er det det samme som pinde.
   Kun ærmerne sættes på snor, ikke udtagninger.

 14. Hej Marie

  Når du skriver række er det så det samme som en pind?

  Bedømmelse: 5
 15. Tak for en nem og let forståelig opskrift. Jeg har strikket et par stykker nu til min datter, og den passer hende bare så fint.
  Kommer der mon flere strikkeopskrifter i til større børn?
  Venligt Hanne

  Bedømmelse: 5
  • Hej Hanne,
   Tak for din kommentar. Det glæder mig at høre at du kunne bruge opskriften.
   Jeg har desværre ikke planer om nye opskrifter indenfor den nærmeste fremtid.
   Mvh. Marie

 16. Hej Marie Jeg er nu med noget besvær nået til punkt 6 , i den søde cardigan. Jeg forstår ikke hvad du mener med 30 rækker i bærestykket foruden halskant. Hvor mange rækker er halskanten ?
  Vh Anita

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.