'>

Jeg har sådan glædet mig til at udgive opskriften på disse hæklede babybukser i blød merinould. De er bare blevet så lækre og bløde.  Pasformen er også blevet rigtig fin. De er gode og rummelige,  og har elastiske ribkanter, der slutter sig godt rundt om kroppen. De er i øvrigt udstyret med et praktisk bindebånd i linningen, så de kan justeres, og ikke glider af på de slanke babyer.

du kan finde opskriften på Adorecrea.com i størrelser fra 0-18 mdr.

Vær opmærksom på at forskellig hæklefasthed, kan give forskellige resultater. Følger du den hæklefasthed, som er angivet i opskriften, skulle du meget gerne få et lignende resultat, som mit eget.

Materialer

Drops Baby Merino 100 gram

Hæklenål 3 mm.

Stoppenål

Saks

SE OPSKRIFTEN HER

5

Blogindlægget indeholder affilierede links.

 

Forfatter

47 Comments

 1. Hej de hæklede bukser har du en opskrift på over 1 år. Vil nemlig gerne hækle et par til en dreng der bliver et år. Han er godt i stand så er bange for de måske bliver for små

  • Hej 🙂
   Det har jeg ikke på nuværende tidspunkt. Men jeg vil gerne lave det så snart tiden er til det. det største par af bukserne er nu pænt store i størrelsen, hvis ikke man hækler for stramt. Du kan evt. også prøve dig frem med et lidt tykkere garn.
   Mvh Marie

 2. Hej Marie,
  Har du lavet en youtube video hvor du viser hvordan bukserne hækles? Jeg har set en af de andre videoer du har lavet, hvilket var enormt hjælpsomt, og kunne være SÅ fedt hvis der var en video til bukserne her? 🙂
  Kh Anna

  • Hej Anna. Det har jeg desværre ikke. Men jeg håber på at finde tiden til at lave videoer til mage flere af mine opskrifter. Blandt andet denne her. Jeg kan dog ikke love hvornår det bliver. Mvh. Marie

 3. Hej Marie.

  I række 6 står der (4-16), jeg tænker 16 er de runder jeg skal have rundt med stangmasker, men hvad betyder 4-tallet? Jeg kan se det gentager sig med de her paranteser og tal ned gennem opskriften så jeg vil lige have styr på det inden jeg går videre.

  Tak for en dejlig side.

  Mvh. Sussi.

  • Hej Sussi. Der står Række 4-16. Det betydedr blot, at fra række 4-16 skal du gøre følgende. Jeg håber at det giver mening for dig. mvh. Marie

  • No english version to this pattern yet. You can try google translate 🙂

 4. Hej

  Jeg vil forsøge mig med bukserne (3mdr) til en gravid veninde, men har et par spørgsmål til opskriften punkt 4 og 6 🙂

  4.
  – Vil det sige, at man laver 2 stgm i den samme maske til start? Herefter skiftevis 5 masker, udtagning, 5 masker, udtagning, 5 masker osv.?
  – Jeg laver udtagning med to fm i samme m, men kan det passe jeg her skal gøre det ved to stangmasker i samme maske?

  6.
  – Hvis jeg fra række 4 – 16 skal lave stgm, så kommer jeg da kun til at have 12 runder med stangmasker og ikke 16 som der står til sidst i sætningen. Eller læser jeg det ikke rigtigt :)?

  På forhånd tak! De ser så fine ud 🙂

  • Hej Rikke
   4. Du skal lave en udtagning ved at lave 2 stgm i samme maske. Gentag hver 6 maske. Der arbejdes udelukkende i stangmasker.
   6. Du skal have i alt 16 runder med stangmasker fra start til slut.

   Mvh. Marie

 5. Kan man bytte garnet ud med en bomuld, som også bruger hæklenål 3?
  Jeg har svarta fåret, bomuld, 50 gram=165 cm

  • Hej Jennie,
   Det vil jeg ikke anbefale.
   Jeg har ikke selv prøvet at bruge dette garn til bukserne. Men bomuld opfører sig ganske anderledes end merinould, og har en tendens til at blive hårdt/stift. Det har slet ikke den blødhed og elasticitet som baby merino, så resultatet vil ikke blive det samme, størrelsen kan også variere meget efter hvilket garn man bruger.

   Mvh. Marie

 6. Hej
  Jeg er ved at prøve på at hækle der her bukser til baby. Men jeg tror at jeg har brug for lidt vejledning. Kan det passe at den allerførste omgang kun er ca. 29 cm lang inden jeg samler den til en ring???
  Mvh. Lene

  • Hej Lene,
   Det bliver alt for småt den skal måle ca. 40-42 cm.
   Mvh. Marie

 7. Hej.
  Jeg er igang med de fine bukser og er nået til at jeg skal starte på ben nummer 2.
  Jeg er ret ny til det med at hækle og kan simpelhen ikke forstå hvordan jeg skal sætte garnet fast for at fortsætte benet..
  Håber du kan hjælpe, det ville være så ærgeligt ikke at lave dem færdig 🙂

  Mvh Julie.

  • Hej Julie,
   Jeg fastgør garnet inderste i skridtet og fortsætter med at hækle ben nummer 2.

 8. Ida Marie Hansen Svar

  Hej Marie
  Jeg er kommet til rk 8 (Saml benet ved at føre nålen ind i toppen af den første maske i runden, og lav en usynlig kædemaske.) og jeg forstår ikke helt hvad jeg skal gøre?

  • Lav en kædemaske i den første maske i omgangen. Det er meget enkelt. Jeg har en video , hvor jeg viser hvordan du laver en usynlig kædemaske.

 9. Hej Marie. Jeg er begyndt på bukserne og har fulgt din opskrift nøje, men jeg synes ikke jeg får den ribbede kant med de alm. stangmasker, min kant bliver flad. Er der noget jeg gør forkert?
  Mvh Katrine

  • Hej Katrine,
   Ribkanten laves ikke i stangmasker. Der findes et link i opskriften til hvordan jeg laver ribkanten.
   Mvh. Marie

 10. Rikke Kornbeck Jensen Svar

  Hej.
  Hvor mange maske ender du ud med efter at have lavet runde 32 med indtagninger? Jeg forstår ikke nemlig ikke helt om jeg skiftevis skal lave stangmaske, indtagning, stangmaske, indtagning…. eller bare stangmaske i første maske og så indtagninger i resten.

 11. Hej Jakob.
  Det er meget individuelt hvor lang tid det tager, at hækle sådan et par bukser. er du øvet kan du sikkert lave disse bukser på 3 timer sammenlagt. Er du nybegynder kan det tage dig 3 gange så lang tid.

 12. Hej- du har evt. ikke en video af hvor du gør?

  kunne hjælpe mega meget – er fan af din video fra tæppet med bobler 🙂

  • Hej Emma,
   Tak for din kommentar
   Det har jeg desværre ikke , men jeg kan ikke udelukke at det kommer på et senere tidspunkt 🙂

 13. Hej Marie, er der måske kommet en opskrift på bukserne i str 0-1 måned?

 14. Marie Jensen Svar

  Hej ☺️
  Super søde bukser, som jeg vil give mig i kast med.
  Kan du mon afsløre hvilken str. hæklenål du bruger? Jeg ved godt der er forskel på hvordan ens tæthed er. Men har nu prøvet at lave den første række luftmasker med nål str. 2,5 – 3,5 og 5. Men de bliver enten for korte eller for lange. Så må nok ud og investere i en str. 4 nål?

 15. Hej 🙂 Hvor er de bare fine de bukser Har du mon opskriften i en str. 1,5-2 år ?

 16. Jeg synes hele tiden at jeg taber en maske pr runde. Jeg er i mellem 4-16 og jeg laver den stgm som du viser på video men hver gang jeg tæller masker mangler der nogen. Dette synes jeg er mærkeligt? Har du en ide om hvad jeg gør forkert ?

 17. Hej
  Jeg fandt denne opskrift i går aftes og ville gå i gang med buksen i dag, men nu er opskriften væk. Hvornår kommer den nye forbedret opskrift, du taler om, jeg vil nemlig meget gerne i gang med dem snarest?
  Mvh Janni

 18. Hej
  Kan det passe du lige har fjernet opskriften ?
  Jeg har nemlig lige bestilt og fået garn hjem og skulle til at gå i gang nu.

  Vh Eva

  • Hej Eva, ja opskriften er fjernet. Der udkommer som beskrevet en ny og forbedret udgave af opskriften. Den nye opskrift vil blive udgivet 1. Maj

  • Jeg arbejder på højtryk for at få den klar og regner med at det bliver ved ugangen af denne uge.

 19. Hej, jeg kan se du har skrevet at opskriften kom tilbage 1 maj, men jeg kan stadig ikke se den. Er det bare mig, eller er den ikke lagt ind endnu?

  Vh rikke

  • Hej Rikke,
   det trækker lidt ud med opskriften, men jeg regner med at alt er klar ved udgangen af denne uge.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.