Jeg har sådan glædet mig til at udgive opskriften på disse hæklede babybukser i blød merinould. De er bare blevet så lækre og bløde.  Pasformen er også blevet rigtig fin. De er gode og rummelige,  og har elastiske ribkanter, der slutter sig godt rundt om kroppen. De er i øvrigt udstyret med et praktisk bindebånd i linningen, så de kan justeres, og ikke glider af på de slanke babyer.

Opskriften er lavet i tre størrelser 3 mdr. 6 mdr. 12 mdr.

Der vil løbende komme flere størrelser, hvis der er efterspørgsel på dette.

Vær opmærksom på at forskellig hæklefasthed, kan give forskellige resultater. Følger du den hæklefasthed, som er angivet i opskriften, skulle du meget gerne få et lignende resultat, som mit eget.

Materialer

Str. 3 mdr. 100 gram Drops Baby Merino

Str. 6 mdr. 150 gram Drops Baby Merino

Str. 12 mdr. 200 gram  Drops Baby Merino

Hæklenål 3 mm.

Stoppenål

Mål

Målene på mine bukser er som følgende:

3 mdr: Fuld længde = 37 cm. Omkreds hofte = 46 cm. Talje til skridt = 18 cm  Benlængde målt fra skridt til ankel = 17 cm.

6  mdr: Fuld længde = 39 cm. Omkreds hofte = 48 cm. Talje til skridt = 20 cm. Benlængde målt fra skridt til ankel = 19,5 cm.

12 mdr: Fuld længde = 42,5 cm. Omkreds hofte = 55 cm. Talje til skridt = 22 cm. Benlængde målt fra skridt til ankel= 21,5 cm.

Fremgangsmåde

Bukserne hækles ud i ét, stort set uden montering. De hækles oppefra og ned, hvor man starter med selve buksen. Ribkanterne hækles på til sidst.

Hæklefasthed

21 masker og 11,5 rækker = 10 x 10 cm.

Forkortelser

Stgm = Stangmasker

Fm = Fastmasker

Km = Kædemasker

Download opskriften som PDF lige her.

Opskrift

 1. Start med at slå luftmasker op (84) 3 mdr. (96) 6 mdr. (108) 12 mdr.
 2. Saml rækken af luftmasker med en usynlig kædemaske og lav 1 Stgm i første maske efter følgende metode, som vist i denne instruktionsvideo
 3. Række 1. lav 1 Stgm i alle masker hele vejen rundt.
 4. Række 2. Lav 2 Stgm i første maske og 1 Stgm i de næste 5 masker. Fortsæt hele vejen rundt, med at lave en udtagning i hver 6 maske. Du skal til slut have (14 udtagninger=98 m) (16 udtagninger=112 m) (18 udtagninger=126 m).
 5. Række 3. Lav en Stgm i  alle masker hele vejen rundt. Anvend metoden, som vist i videoen, når du afslutter og påbegynder en ny række.
 6. Række (4- 16)(4-18) (4-20) Stgm i alle masker hele vejen rundt. Du skal i alt have 16, 18, 20 runder med stangmasker.
 7. Række (17) (19) (21) Stgm de første 49, 56, 63 masker.
 8. Saml benet ved at føre nålen ind i toppen af den første maske i runden, og lav en usynlig kædemaske.
 9. Række (18- 31) (20- 35) (22-39) Stgm i alle masker hele vejen rundt. Løft hver række med en usynlig søm, som vist i instruktionsvideo.
 10. Række (32) (36) (40) Stgm i første maske. Lav en indtagning i næste maske ved hækle 2 stangmasker sammen. Fortsæt med at tage en maske ind på hver anden maske. Lav også en indtagning over de sidste 2 masker. Luk af til slut
 11. Du skal nu til at lave dit andet bukseben. Begynd ved at fastgøre garnet i den inderste maske i skridtet på bagsiden. Lav første stangmaske i runden, ned i denne maske. Lav anden Stgm i runden på den modsatte side, altså på forsiden af skridtet i buksen. Stgm hele vejen rundt. Du har nu samlet buksebenet, og kan fortsætte med at hækle nedad, på nøjagtigt samme måde, som det andet bukseben. Gentag blot punkt 9 0g 10. luk af til slut. Der vil være et lille hul i skridtet, som syes sammen til sidst.
 12. Du har du hæklet selve buksen, og skal nu hækle ribkanterne i linningen, og i hvert bukseben,. Anvend metoden som vises i denne instruktionsvideo.
 13. Ribkanterne i buksebenene hækles således: Fastgør garnet inderst i buksenet, så sømmen kommer til at være på indersiden. Lav 11 luftmasker ud fra kanten. Spring første maske over, og Fm i nr. 2 maske fra nålen. Fm hele rækken. Fastgør ribkanten til buksebenet med 1 kædemaske ned i de 2 næste masker i buksebenet. Drej arbejdet, og fortsæt med fastmasker på den anden side. Arbejd kun ned i de bagerste løkker i rækken. Fortsæt hele vejen rundt i buksebenet
 14. Hækl ribkanten sammen med kædemasker til slut, eller sy den sammen med madras-sting. Luk af og klip garnet.
 15. Ribkanten i linningen hækles således: Fastgør garnet i midten af bagsiden på dine bukser, således at sømmen kommer til at sidde præcist i midten af bagsiden. Lav 13 Lm ud fra kanten af bukselinningen. Gentag herefter samme process, som ved buksebenene. Ved hver 6 række skal du lave et lille hul, til at føre bindebåndet igennem. Dette gøres således: Fm 6 m (hvis du starter for oven i rækken) Fm 5 (hvis du starter neden for) Lav 1 Lm og spring 1 m over.
 16. Lav bindebåndet i taljen ved at lave en lang række af luftmasker. Jeg anbefaler følgende antal masker (3 mdr. – 150 m) (6 mdr. – 160 m) (12 mdr. – 170 m)
 17. Lav en kædemaske i hver luftmaske hele rækken hen. Luk af til sidst og sy enderne ind.

Dette blogindlæg indeholder affilerede links.

 

 

 

Forfatter

31 Comments

 1. Hej de hæklede bukser har du en opskrift på over 1 år. Vil nemlig gerne hækle et par til en dreng der bliver et år. Han er godt i stand så er bange for de måske bliver for små

  • Hej 🙂
   Det har jeg ikke på nuværende tidspunkt. Men jeg vil gerne lave det så snart tiden er til det. det største par af bukserne er nu pænt store i størrelsen, hvis ikke man hækler for stramt. Du kan evt. også prøve dig frem med et lidt tykkere garn.
   Mvh Marie

 2. Hej Marie,
  Har du lavet en youtube video hvor du viser hvordan bukserne hækles? Jeg har set en af de andre videoer du har lavet, hvilket var enormt hjælpsomt, og kunne være SÅ fedt hvis der var en video til bukserne her? 🙂
  Kh Anna

  • Hej Anna. Det har jeg desværre ikke. Men jeg håber på at finde tiden til at lave videoer til mage flere af mine opskrifter. Blandt andet denne her. Jeg kan dog ikke love hvornår det bliver. Mvh. Marie

 3. Hej Marie.

  I række 6 står der (4-16), jeg tænker 16 er de runder jeg skal have rundt med stangmasker, men hvad betyder 4-tallet? Jeg kan se det gentager sig med de her paranteser og tal ned gennem opskriften så jeg vil lige have styr på det inden jeg går videre.

  Tak for en dejlig side.

  Mvh. Sussi.

  • Hej Sussi. Der står Række 4-16. Det betydedr blot, at fra række 4-16 skal du gøre følgende. Jeg håber at det giver mening for dig. mvh. Marie

  • No english version to this pattern yet. You can try google translate 🙂

 4. Hej

  Jeg vil forsøge mig med bukserne (3mdr) til en gravid veninde, men har et par spørgsmål til opskriften punkt 4 og 6 🙂

  4.
  – Vil det sige, at man laver 2 stgm i den samme maske til start? Herefter skiftevis 5 masker, udtagning, 5 masker, udtagning, 5 masker osv.?
  – Jeg laver udtagning med to fm i samme m, men kan det passe jeg her skal gøre det ved to stangmasker i samme maske?

  6.
  – Hvis jeg fra række 4 – 16 skal lave stgm, så kommer jeg da kun til at have 12 runder med stangmasker og ikke 16 som der står til sidst i sætningen. Eller læser jeg det ikke rigtigt :)?

  På forhånd tak! De ser så fine ud 🙂

  • Hej Rikke
   4. Du skal lave en udtagning ved at lave 2 stgm i samme maske. Gentag hver 6 maske. Der arbejdes udelukkende i stangmasker.
   6. Du skal have i alt 16 runder med stangmasker fra start til slut.

   Mvh. Marie

 5. Kan man bytte garnet ud med en bomuld, som også bruger hæklenål 3?
  Jeg har svarta fåret, bomuld, 50 gram=165 cm

  • Hej Jennie,
   Det vil jeg ikke anbefale.
   Jeg har ikke selv prøvet at bruge dette garn til bukserne. Men bomuld opfører sig ganske anderledes end merinould, og har en tendens til at blive hårdt/stift. Det har slet ikke den blødhed og elasticitet som baby merino, så resultatet vil ikke blive det samme, størrelsen kan også variere meget efter hvilket garn man bruger.

   Mvh. Marie

 6. Hej
  Jeg er ved at prøve på at hækle der her bukser til baby. Men jeg tror at jeg har brug for lidt vejledning. Kan det passe at den allerførste omgang kun er ca. 29 cm lang inden jeg samler den til en ring???
  Mvh. Lene

  • Hej Lene,
   Det bliver alt for småt den skal måle ca. 40-42 cm.
   Mvh. Marie

 7. Hej.
  Jeg er igang med de fine bukser og er nået til at jeg skal starte på ben nummer 2.
  Jeg er ret ny til det med at hækle og kan simpelhen ikke forstå hvordan jeg skal sætte garnet fast for at fortsætte benet..
  Håber du kan hjælpe, det ville være så ærgeligt ikke at lave dem færdig 🙂

  Mvh Julie.

 8. Ida Marie Hansen Svar

  Hej Marie
  Jeg er kommet til rk 8 (Saml benet ved at føre nålen ind i toppen af den første maske i runden, og lav en usynlig kædemaske.) og jeg forstår ikke helt hvad jeg skal gøre?

  • Lav en kædemaske i den første maske i omgangen. Det er meget enkelt. Jeg har en video , hvor jeg viser hvordan du laver en usynlig kædemaske.

 9. Hej Marie. Jeg er begyndt på bukserne og har fulgt din opskrift nøje, men jeg synes ikke jeg får den ribbede kant med de alm. stangmasker, min kant bliver flad. Er der noget jeg gør forkert?
  Mvh Katrine

  • Hej Katrine,
   Ribkanten laves ikke i stangmasker. Der findes et link i opskriften til hvordan jeg laver ribkanten.
   Mvh. Marie

 10. Rikke Kornbeck Jensen Svar

  Hej.
  Hvor mange maske ender du ud med efter at have lavet runde 32 med indtagninger? Jeg forstår ikke nemlig ikke helt om jeg skiftevis skal lave stangmaske, indtagning, stangmaske, indtagning…. eller bare stangmaske i første maske og så indtagninger i resten.

 11. Hej Jakob.
  Det er meget individuelt hvor lang tid det tager, at hækle sådan et par bukser. er du øvet kan du sikkert lave disse bukser på 3 timer sammenlagt. Er du nybegynder kan det tage dig 3 gange så lang tid.

 12. Hej- du har evt. ikke en video af hvor du gør?

  kunne hjælpe mega meget – er fan af din video fra tæppet med bobler 🙂

  • Hej Emma,
   Tak for din kommentar
   Det har jeg desværre ikke , men jeg kan ikke udelukke at det kommer på et senere tidspunkt 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.