'>

Når jeg skal igang med et større projekt som et hæklet babytæppe, kan jeg godt lide at holde det helt enkelt, og ikke komplicere det med avancerede mønstre og mange farveskift. Jeg synes også bare at enkelhed kan være noget af det smukkeste. Derfor er jeg også blevet helt forelsket i dette nemme og enkle hæklesting, som populært kaldes “sedgestich”. Det giver en urtolig smuk, samt vamset og blød struktur, som passer perfekt til et babytæppe.

Hæklet babytæppe med struktur er hæklet i Drops Cotton Merino, som er et super lækkert og blødt garn fremstillet af eksklusiv merinould og langfibret indisk bomuld. Mere luksus kan det næsten ikke blive, og så er det 100% kradsefrit.

Til denne opskrift er det en fordel ikke at hækle for stramt. Hækler du normalt stramt, så vil jeg anbefale at bruge en hæklenål et halvt til en helt nummer større, end den der står i opskriften.

Babytæppet måler 70 x 90 cm.

Du kan købe alle materialer til denne opskrift via nedenstående links.

Farverne jeg har brugt til mine tæpper hedder: 01 natur og 03 beige.

Materialer:

11 nøgler Drops Cotton Merino

Hæklenål 4,5 mm.

Stoppenål

Saks

SE OPSKRIFTEN HER

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Forfatter

36 Comments

 1. Tusind tak for opskriften! Jeg er lige gået igang med tæppet, og jeg kan allerede nu se, at det bliver helt vildt lækkert. jeg glæder mig til det færdige resultat.

  Bedømmelse: 5
  • Hej Louise. Tusind tak for den fine anmeldelse. Dejligt at høre du kan lide min opskrift. Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke med projektet. Mvh. Marie

   • Virkelig fin opskrift. Jeg vil gerne lave tæppet lidt større (så det minimum bliver 80×100). Kan du anbefale hvor meget jeg skal tilføje til opskriften?

    • Hej Siri,
     Du skal lave en hækleprøve, og se hvor mange masker du har på 10 cm. Derefter kan du gange af masker antallet op med de ønskede mål. Det er vidt forskelligt hvor ifht. hæklefasthed, hvilken størrelse forskellige hæklere ender ud med. Så det er bedst at man selv prøver sig frem. 🙂

 2. Hej Marie.
  Hækler du stangmaskerne i begge maskeled eller kun forreste/bagerste?
  Vh Pernille

 3. Hej Marie,
  Jeg er faldet over din opskrift og tænker jeg vil i gang. Synes det øverste babytæppe (på billedet) er virkelig smukt, men kan ikke få det til at passe med at farven er 03 beige. Jeg synes det ser gråt ud. Kan det være tale om farven 20 lys grå? Eller er det billedet der snyder?
  På forhånd tak.
  Mh. Ina

  • Hej Ina,
   Den er god nok jeg har brugt farven 03 beige til dette tæppe. På min egen skærm passer farven meget fint med garnets farve irl. Det kan være at der er en lille forskel fra skærm til skærm.
   God fornøjelse med tæppet, det er sådan et dejligt projekt at sidde med, og bliver bare så blødt og lækkert 🙂

 4. Hejsa ☺️

  Drømmer lidt om at bruge en anden farve end dem man kan få i denne garn – ville man kunne bruge 100% uld eller er det bedst, der også er bomuld i?

  Mvh Camilla

  • Hej Camilla.
   Du kan bruge et hvilket som helst garn til denne opskrift, men størrelsen på tæppet vil variere derefter, det vil sandsynligvis også krympe under vask. Så det kan være at du skal ændre på maskeantallet.

   Mvh. Marie

 5. Hej Camilla.

  Jeg har nu hæklet dette smukke mønster af et tæppe.
  Jeg skal nu til kanten, men hvordan dælen får du den lige?
  Det kunne være fedt med et par billeder af hvilke masker du stikker nålen i, hvor mange masker der skal i hver osv osv.

  Vh
  Malene

  • Hej Malene. Jeg kan desværre ikke tage billeder af processen på nuværende tidspunkt. Men hvis jeg laver tæppet igen engang, så vil jeg tage nogle flere billeder. K
   anten retter sig fint ud, når du tilføjer flere rækker.

   Mvh. Marie

 6. Hej, jeg vil i gang med det flotte tæppe, men kunne godt tænke mig det blev lidt større – bare 80×100 måske. Kan jeg bare lægge flere masker på eller er der et antal, det skal gå op i?
  Mvh. Janne

 7. Hejsa Marie

  Hvis man vil gøre tæppet større, hvor mange masker skal det så være deleligt med når man slår op?

  Mvh Lene

 8. Charlotte Mikkelsen Svar

  Hej Marie
  Min datter skal igang med dit tæppe men jeg er i tvivl om når du skriver “ gentag denne proces” om hun skiftevis hækler række 1 start 2. maske og derefter række 2 start 1. maske? Eller om hun hækler række 1 og herefter kun som række 2?

  Smukt tæppe
  Hilsen Charlotte

  • Hej Charlotte,
   Du skal fortsat gentage punkt 3. og 4. hele arbejdet igennem.
   Mvh. Marie

   • Altså, er det fm + 2 stgm i samme maske, sådan at det giver 3 masker i samme maske? Eller er det 1 fm i én maske, og 2 stgm i næste?
    Jeg er stadig lidt ny, og kan ikke regne den ud

    • Ja det er 1 fm + 2 stgm i samme maske, altså 3 masker i samme maske 🙂

   • Hej Marie,

    Jeg har netop hæklet til punkt 5 og bliver lidt forvirret. Er den “gentagne process” kun punkt 3 og 4? Og ikke 2, 3 og 4? 🙂

    Vh Simone

    • Hej Simone,
     Mønsteret er en gentagelseaf forrige række. Alle rækker hækles ens.

 9. Hej, skal der virkelig bruges 11 garnnøgler til et tæppe?

  • Ja hvis du ønsker at opnå de samme mål, som jeg har ifølge opskriften, skal du bruge 11 garnnøgler. Det er ikke specielt meget ifht. garnets tykkelse. Men du bestemmer naturligvis selv hvor stort dit tæppe skal være 🙂

 10. Hej Marie, sikke et fint babytæppe. Jeg har begivet mig ud i det som et af mine første hækle projekter.
  Jeg har et spg til punkt 2: Skal de to stangmasker være i den samme maske som fm?
  Vh Simone

 11. Hej! Tak for en fin opskrift hvordan fastgør man garnet på ny, når man skal lave kanten?

 12. Frederikke Svar

  Hej Marie,
  Hvor mange nøgler brugte du til kanten?
  Jeg hækler tæpper med et lidt tykkere garn, men hækler så på pind 5,5. Jeg har allerede brugt 9 nøgler, og tæppet måler kun 70×70 lige pt.
  Synes jeg har holdt fastheden, så det undrer mig at 11 nøgler har slået til
  Vh Frederikke

  • Hej Frederikke,
   Du har brugt en andet tykkere garn med en derfor kortere løbelængde, end det som jeg har brugt. Derfor får du ikke samme resultat, og garnet strækker derfor ikke så langt. Dit tæppe er derfor blevet tykkere end mit, men tilgengæld er det blevet mindre.

 13. Kære Marie, fint tæppe. Skal man springe to masker over imellem hver fm + 2 stm? Når du skriver “Spring 2 masker over og fortsæt i næste maske med 1 fm + 2 stgm i samme maske”.

 14. Hej, jeg skal til og igang med tæppet og ville gerne brodere barnets navn på tæppet. Kender du en metode til dette så det bliver pænt på den masketype der bliver brugt her? Kan kun finde metoder til til normale masker ikke stangmasker.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.