'>

Jeg elsker bare at lave de her hæklet baby huer. Udover at de er så hurtige og nemme at lave, er de også rigtig gode til barselsgaver og lignende. De kan præges på alle mulige sjove og søde måder, så de får derres eget personlige udtryk, og er derfor den perfekte gave. Med denne opskrift kan du nemt justere størrelsen og lave stort set alle størrelser, blot ved at lave flere runder med udtagninger, og undervejs måle om størrelsen passer. 

Jeg har lavet denne opskrift i 3 størrelser  – Nyfødt 0-1  mdr. 3-6 mdr. og 6-12 mdr.

Jeg har valgt at give mine huer en fin lille ribkant i en kontrastgivende farve, for at den slutter sig godt rundt om ørerne, men også fordi jeg synes, at det pynter 🙂

Find materialerne til denne hue via nedenstående links.

Materialer:

50 gram Drops Baby Merino

Hæklenål 3 mm.

Saks

Stoppenål

Maskemarkør

Hæklefasthed:

21 masker og 11 rækker = 10 x 10 cm.

Forkortelser:

M = Maske

LM = Luftmasker

STGM = Stangmasker

KM = Kædemasker

FM = Fastmasker

Opskrift:

 1. Start med at lave en magisk ring, og lav i denne 12 STGM. Saml runden med en KM og lav 2 LM til at starte næste runde, denne tæller ikke som en maske (denne procedure gælder hver gang du afslutter, og påbegynder en ny runde) Afmærk evt. med en maskemarkør, hvor din runde starter.
 2. Runde 2. Lav 2 STGM i hver M. = 24 STGM
 3. Runde 3 Lav 2 STGM i første M, og 1 STGM i næste M. Gentag hele vejen rundt = 36 STGM
 4. Runde 4 Lav 2 STGM i første M, og  1 STGM i hver af de næste 2 masker, fortsæt hele vejen rundt med at lave en udtagning (2 STGM i samme maske) i hver 3 M = 48 STGM
 5. Runde 5 Lav 2 STGM i første M, og  1 STGM i hver af de næste 3 masker, fortsæt hele vejen rundt med at lave en udtagning på hver 4 M = 60 STGM.  Laver du en størrelse nyfødt = (0-1 mdr.) Skal du ikke ikke lave flere udtagninger, men fortsætte med hækle huen ned. Du skal have yderligere 7 runder mere.
 6. Runde 6 Lav 2 STGM i første M, og  1 STGM i hver af de næste 4 masker, fortsæt hele vejen rundt med at lave en udtagning på hver 5 M = 72 STGM. Laver du en størrelse (3 -6 mdr.) Skal du ikke ikke lave flere udtagninger, men fortsætte med hækle huen ned. Du skal have yderligere 8 runder mere.
 7. Runde 7 Lav 2 STGM i første M, og  1 STGM i hver af de næste 5 masker, fortsæt hele vejen rundt med at lave en udtagning på hver 6 M = 84 STGM.  Laver du en størrelse (6 – 12  mdr.) Skal du ikke ikke lave flere udtagninger, men fortsætte med hækle huen ned. Du skal have yderligere 9 runder mere.
 8. Du skal nu til at lave ribkanten på din hue. Fastgør dit nye garn i bunden af huen, og lav 7 luftmasker, FM i nr. 2 M fra nålen og FM rækken hen = 6 FM. Fastgør ribkanten til huen med 1 kædemaske ned i de 2 næste masker i huens kant. Drej arbejdet og fortsæt med fastmasker på den anden side, men arbejd kun i de bagerste løkker. Fortsæt hele vejen rundt i huens kant. Hækl ribkanten sammen med kædemasker til slut og luk af og klip garnet.
 9. Du kan nu vælge at dekorere din hue med em lille blomst, se evt. denne lille video til hvordan man kan hækle blomster https://www.luksuskrea.dk/saadan-haekler-du-blomster/
 10. Sy alle ender ind og klip garnet.

Værsgo en dejlig lille hue til at glæde en lille ven 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Forfatter

9 Comments

 1. Sanne Sørensen Svar

  Hej. Endnu en skøn opskrift. MEN jeg forstår simpelthen ikke instruksen på ribkanten. Måske kan du uddybe?

  Bedømmelse: 4
 2. Med den instruktionsvideo giver det totalt mening – og nu er min lille hue færdig, og opskriften er bare top fin! Jeg forstod simpelthen ikke det der med, at der ligesom var en række af 6 masker til ribkanten, og at man så skulle hhv. lave en luftmaske i den ene ende (og springe over den anden vej) og 2 kædemasker i den anden ende (og springe dem begge over den anden vej). Jeg har to større børn på 6 og 4, som også mega gerne vil have sådan en hue, som lillebror i maven har fået. Mon man kan bruge opskriften og bare lave flere rækker med udtagninger, indtil det passer deres større hoveder – har du erfaring med det?

  Bedømmelse: 5
 3. Jeg forstår ikke dine anvisninger omkrng ribkanten, da jeg ikke er så trænet i hækling. Jeg regner med blot at strikke masker op i kanten og så strikke en 2r 2 vr ribkant i stedet 🙂

 4. Hej igen
  Jeg ser, at du har en instruktionsvideo. Jeg tjekker den 🙂 Ellers en super nem opskrift, og man kan jo bare blive ved med at tage ud, så mange rækker man har brug for, indtil man har den størrelse, man ønsker.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.