'>

Til de små søde babyer har jeg designet disse dejlige bløde Baby Bloomers, som er super anvendelige og praktiske. De kan på grund af deres brede model med bindebånd, samt den elastiske kvalitet, bruges over en længere periode. Jeg er derfor sikker på at de bliver en favorit til alle jer småbørnsfoældre. Og så tager de kun en eftermiddag eller to at hækle.

Med denne opkrift får man et par Baby Bloomers i størrelse 0-3 måneder.

Bukserne hækles oppefra og ned ud i et, og der startes med god elastisk ribkant foroven.  Selve buksen er hæklet i fastmasker, og så er der igen hæklet ribkanter forneden, dette kan man dog også undlade og blot hækle benene med almindelige fastmasker.

Hæklefasthed:

22 masker = 10 cm.

Materialer:

2 nøgler Drops Baby Merino

Hæklenål  3,5 mm

Stoppenål

2 maskemarkører

Saks

Opskrift på Baby Bloomers:

 1. Start med ribkanten og lav 9 luftmasker. Før herefter nålen ind i nr. 2 maske fra nålen, og lav 8 fastmasker. Lav en luftmaske og drej arbejdet.
 2. Fortsæt på den anden side med fastmasker, men arbejd kun i det bagerste løkker i masken. Dette giver ribeffekten. Fortsæt på denne måde til du har 88 rækker.
 3. Når du har 88 rækker, skal du lægge din ribkant dobbelt og hækle enderne sammen med kædemasker, så du danner en ring.
 4. Vend ribkanten om på retsiden, så din sammenhækling vender indad.
 5. Lav en luftmaske og arbejd med fastmasker ned i hver række i din ribkant. Vær opmærksom på at rækkerne skiftevis vender indad og udad.
 6. Når du er nået hele vejen rundt, skal du fortsætte ud i et med fastmasker uden at starte med en luftmaske. Dette gøres for at undgå, at der kommer en søm bag til. I denne runde skal du lave nogle udtagninger, for at gøre buksen ekstra rummelig. Du hækler 2 fastmasker ned i hver 6 maske. Når du er hele vejen rundt har du 102 masker.
 7. Fortsæt med at hækle ud i et med fastmasker i hele 36 runder.
 8. Du skal nu til at forme buksebenene. Det gør du ved at finde midten af dine bukser, både fortil og bagtil. Derefter skal du med stingmarkørerne afmærke 9 sting i midten fortil og bagtil. Disse skal nu hæftes sammen med kædemasker. Hæft af og klip garnet.
 9. Du kan nu vælge at lave ribkanter forneden af dine bukseben. Dette gøres ved at fastgøre garnet inderst ved skridtet. Lav 9 luftmakser, før nålen ind i nr. 2 maske og lav 8 fastmasker. Fastgør ribkanten til buksebenet med 1 kædemaske ned i de 2 næste masker i buksebenet. Drej arbejdet og fortsæt med fastmasker på den anden side, men arbejd kun i de bagerste løkker. Fortsæt hele vejen rundt i buksebenet, hækl sammen med kædemasker til slut og luk af og klip garnet.
 10. Du er nu klar til at sy alle enderne ind og nyde dine færdige Baby Bloomers.

for at gøre tilgængeligheden til denne opskrift endnu mere klar og tydelig, så har jeg også lavet en helt udførlig og detaljeret videoguide, således at selv nybegyndere kan være med.

Dette blogindlæg indeholder affilerede links.

Forfatter

38 Comments

 1. Gitte Markussen Svar

  Hej Marie, tak fordi du deler den fine og nemme opskrift, kan se der er en lille fejl i første linie “lav 8 luftmasker” skal vist ændres til fastmasker, god dag til dig:-)

  • Hej Gitte, tak for din fine respons. Ja det går lidt hurtigt en gang imellem. Jeg får det straks rettet. 🙂

 2. Kan de mon laves i bomulds garn? Strikke fastheden er ikke helt den samme

  • Hej Anette
   Jeg har ikke prøvet det, men jeg vil tro at de bliver fine hvis du hækler lidt løst i en blød bomuld, ellers bliver de nok lidt stive i det.

  • Hejsa
   Jeg er nybegynder indenfor hækling.
   Nu er jeg igang med dine skønne baby bloomers, de er så fine
   Men jeg er kommet til at lave for mange masker, så nu har jeg 107 i stedet for 102 og er allerede et godt stykke nede af buksen.
   Kan man lave indtagninger så det stadig kommer til at passe med benene eller hvad kan jeg gøre?
   Håber du vil hjælpe mig.
   Hilsen Mette

 3. Jeg er bare helt vild med denne opskrift, pasformen er bare helt perfekt, og de bliver så behageligt bløde i baby merino. dem kommer jeg til at lave rigtig mange af:-)

  Bedømmelse: 5
  • Mange tak Hanne. det glæder mig at du kunne bruge opskriften. Ja baby merino er bare perfekt til babytøj 🙂

 4. Hej Marie
  Jeg har aldrig hæklet tøj til min pige, men det frister efter at have set din video
  Kan jeg selv gøre noget ift opskriften, hvis de skal passe en pige på 9mdr?
  Venlig hilsen
  Henriette

  • Hej Henriette. Tak for din positive respons. Du kan blot tilføje nogle flere rækker til at starte med, samt evt. hækle dem lidt længere. Det bedste er at måle på barnet selv, eller noget tøj som paser i størrelsen 🙂

 5. Emilie Milwertz Bech Svar

  Hej Marie. Ved du ca. Hvor lang ribkanten til rundt om maven er? Såfremt man har brugt det garn, du anbefaler. Jeg synes nemlig, at min ribkanten er meget kort, og at de derfor bliver meget små.

  • Hej Emilie. Ribkanten i mine baby bloomers måler 42 cm, og kan strække sig til hele 56 cm, så det er altså rigeligt til rundt om maven på en nyfødt. Der laves jo udtagninger i selve buksen, så den bliver bredere end ribkanten. Der kan dog være meget forskel på hvor stramt folk hækler, så hvis du fornemmer at de bliver for små, kan du blot tilføje nogle flere rækker til din ribkant, til du synes bredden er passende.
   Mvh. Marie

   • Emilie Milwertz Bech Svar

    Super tak. Jeg har også lavet en del flere, så det passer faktisk tilfældigvis med de mæl, du har skrevet. Jeg må hækle ekstremt stramt.

 6. Tusinde tak for den fine gratis opskrift! Det har virkelig hjulpet mig, at du har lagt en video op hvor du viser hvordan du hækler den! Tak! ☺️

  Bedømmelse: 5
  • Selv tak. Dejligt at høre du kan lide både min video og opskrift. Der er mange flere på vej 🙂

 7. Hejsa,
  skal jeg fortsætte med at udtage i hver 6. maske i de 36 runder med fastmasker? Jeg forstår nemlig ikke, hvordan de kan passe i størrelsen (og til en ble), hvis jeg kun udtager i den ene runde og ved at udtage i hver 6. i 36 runder, bliver de også lidt underlige, hehe. Jeg håber, at du kan hjælpe mig 🙂

  • Hej Justine
   I følge opskriften laves der kun udtagninger i den ene række. Hvis du følger hæklefastheden, så skulle de færdige bloomers måle 23 cm. i bredden, hvilket er rigeligt til en nyfødt baby, også med ble. Synes du at dine bloomers bliver for små, kan du altid vælge at lave flere udtagninger, over flere rækker. Det er helt op til dig. 🙂
   På dette billede kan du fornemme størrelsen. Bukserne der er lagt ovenpå er i str. 2-4 mdr. og disse er endda anelse mindre. Se billede

 8. Hei.
  Når jeg hekler 2 fastmasker i hver 6.maske får jeg 102 masker når jeg er rundt. Har du skrevet feil i oppskriften eller gjør jeg noe feil?

 9. Hej Marie.
  Tak for en virkelig god opskrift
  Kender du målene fra starten ribkant til starten af buksebenene på 0-3 måneder?
  Vh Camilla

  Bedømmelse: 5
  • Hej Camilla 🙂
   Selv tak.
   Den fulde længde er ca. 21 cm. Fra starten af ribkanten øverst til starten af buksebenene er der ca. 18,5 cm.
   Mvh. Marie

 10. Hej Marie,
  Kam jeg mon hækle dem til størrrelse 6-12 mdr? Og hvilken størrelse hæklenål skal jeg bruge. Jeg bruger baby merino.

  • Hej Aicha. Ja du kan nemt tilpasse disse bloomers til at passe en str. 6-12 måneder. Du skal blot lave en hækleprøve, og tælle hvor mange masker du har indenfor f.eks. 10 cm. Herefter kan du gange antallet af masker med det mål, som du ønsker. Du kan evt. måle efter noget tøj som passer i størrelsen, for at se hvor store de skal være. Hvis du hækler stramt, er det bedst at gå en nålstørrelse op, da bukserne bliver mere bløde, hvis de hækles lidt løst.

   Mvh. Marie

 11. Jeg vil gerne hækle nogen til størrelse 8mdr. Har du opskrift på det ?

  • Hej Elisa,
   Nej det har jeg desværre ikke. Jeg vil anbefale, at du laver en hækleprøve for at regne dig frem til, hvor mange masker du skal have, for at få den ønskede størrelse.
   Mvh. Marie

 12. Hejsa. Jeg har bemærket at der ikke er nogen forhøjning bagpå bukserne. Påvirker det ikke pasformen?

  • Hej Jeanette,
   Nej denne model er meget rummelig, så der er god plads til en god blenumse i bukserne. Desuden giver garnet et meget elastisk materiale, så de ikke stammer nogen steder, men kan udvide sig, hvor det er nødvendigt.
   Det er dog vigtig ikke at hækle for stramt, hellere lidt løst.

 13. Super søde bukser og dejlig nem opskrift, så tak for det. Jeg er dog lidt udfordret i fht min forståelse af trin 8. Jeg har prøvet at følge videoen men omkring minut 7:50ish og frem til du laver kædemaskerne, synes jeg noget er faldet ud/går for hurtigt for mig. Når man markerer de 9 første masker siger du, at man gør det samme på den anden side. Er det forsiden eller hvordan? Jeg kan nemlig ikke helt se, hvordan de 9 masker er sat midt i buksen i fht. samlingen i ribben

  • Hej Vibeke. Læg blot arbejdet fladt ved så samlingen af ribben ligger i midten. Marker 9 masker i midten fortil og bagtil, og hæft dem sammen. Det er helt enkelt.

 14. Dejlig opskrift! Jeg har lidt udfordringer med at ribkanten ikke trækker sig lige så meget sammen, som den du viser på videoen. Og dermed ikke bliver så elastisk og giver lidt udfordringer med hullerne til bindebåndet. Vil det hjælpe hvis jeg hækler fastere eller mere løst? Eller evt. med større eller mindre nål? Jeg bruger Drops baby merino som anbefalet.

  • Hej Sabine,
   Jeg hækler med samme hæklenål igennen hele arbejdet, og min ribkant bliver meget elastisk og trækker sig fint sammen. Det er vigtig at du kun hækler i bagerste makseled i ribkanten, så skulle du gerne opnå samme effekt.

 15. Lilly Rohde Svar

  Hej Marie
  Rigtig god opskrift.
  Jeg forstår bare ikke det der skal hækles sammen. Du skriver find midt bag og midt for og 9 masker 9 masker, for mig bliver det til 18 masker der skal hækles sammen og så laves ribkanten.
  Mvh. Lilly

  • Ja sådan ka man også forstå det. Jeg tænker at det giver mening begge dele.

 16. Hej Marie.
  Super fin opskrift, jeg er i fuld gang med disse fine bloomers.
  Jeg går dog med tankerne om man kan lave buksebenene fuld længde, så de rækker til anklen. I så fald, hvor mange lm tror du der skal til for at passe en længde der passer størrelsen de hækles i.

  Mvh Amanda

  Bedømmelse: 5
  • Hej Amanda. det er større arbejde at skulle udvikle en helt ny opskrift på bukserne i fuld længde. du kan evt prøve dig frem.
   mvh. Marie

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.