'>

Den klassiske oldemorfirkant forbinder jeg med ren hygge og nostalgi. Tilbage i de glade tressere og de vilde halvfjerdsere, var de et kæmpe hit og blev brugt i vilde farver til stort set alt, fra hippe ponchoer til lækre slumretæpper og meget mere. Nu har det populære mønster fået et stort comeback, og er igen populært som aldrig før. Det er også super hyggeligt, sjovt og nemt at hækle oldemorfirkanter. Du kan enten hækle dem sammen eller hækle én stor ud i et.

Se min nemme og udførlige vejledning og videoguide her, så er du hurtigt igang.

 

Forfatter

5 Comments

 1. Pingback: Hæklet Oldemorfirkant babytæppe – Luksuskrea

 2. Hej Marie
  Hvordan undgår du, at tæppet begynder at blive løst og bølge i kanten, når du kommer et stykke ud fra midten?
  Jeg har prøvet at hækle et tæppe magen til dit flere gange, men uden held.
  Venlig hilsen
  Kirsten

  Bedømmelse: 5
  • Hej Kirsten,
   Tusind tak for din fine bedømmelse. Det sætter jeg stor pris på. Jeg har aldrig oplevet det problem, som du beskriver, og har derfor aldrig gjort noget bevidst, for at undgå det. Jeg har hæklet mine egne tæpper fuldstædigt, som vist i videoen med en normal, og ikke stram hæklefasthed. Jeg vil foreslå, at du kan prøve, at undgå at lave en lm imellen grupperne af 3 stgm, når du hækler siderne af tæppet. Dette er hvis det bølger rigtig meget. Hvis det kun er lidt det bølger, kan du også prøve med at lave en kant til slut med et par omgange fastmasker.
   Mvh. Marie

 3. Jette Jensen Svar

  Hej Marie
  Jeg er ved at lave dit oldemorstæppe, næsten magen til dit,
  Men jeg er i tvivl om der skal en tungekant på til sidst, eller bare en række hvid, som dit ?
  Det er til en dreng, har du et forslag,ligemeget hvad jeg hækler så bruger jeg dine opskrifter
  Venlig hilsen Jette Jensen

  Bedømmelse: 5
  • Hej Jette,
   Tak for din kommentar. Og tak fordi du flittigt bruger mine opskrifter. Det gør mig rigtig glad at høre 🙂 Jeg synes at tæppet kunne være super fint med en tungekant. Til en dreng skal det nok i hvert fald være en enkel kant 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.