'>

Til dig som er helt ny til hækling, så er her en helt enkel og simpel tutorial med følgende videoguide.

Se den gerne et par gange om nødvendigt, så lover jeg dig at det sidder helt fast:-)

 

Hej, velkommen til! Jeg hedder Marie. I dag vil jeg gerne vise dig hvordan du hækler fastmasker.

Det er et ret nemt og enkelt sting at gå til, og det er som regel altid dét man starter med at lære når man skal igang med at hækle.

Det giver et dejligt fast og tæt materiale som er velegnet til utrolig mange ting; f. eks. til hjemmet, eller til småbørn; hagesmække, suttesnore, legetøj. Du kan også bruge det som tilbehør til dig selv; som toilettasker, vaskeklude og meget meget mere.

Hvis du til gengæld skal igang med større projekter som en trøje eller tæppe så skal du nok ikke vælge et alt for tykt og fast garn. Du skal vælge et let og tyndt materiale så det ikke bliver alt for stift og tæt at have på.

Jeg er sikker på at du har en masse idéer til hvad du skal igang med så jeg synes bare at vi skal starte.

Det første jeg skal gøre er at lave en løkkemaske; Jeg former en løkke og trækker en løkke op igen, stammer til således, og så laver jeg en række luftmasker. Det gør jeg ved at slå nålen rundt om garnet, trække en løkke op igennen den forrige maske, således. Og det gør jeg gang tolv gange i denne her omgang. Jeg slår gernet rundt om nålen, trækker en løkke op. Det var to, tre, fire, fem, seks, syv, otte, ni, ti, elleve, tolv.

Jeg skal nu i gang med min første række af fastmasker og det gør jeg ved at føre nålen ind i den anden maske fra nul denne her, så trækker jeg en løkke op bagfra, så slår jeg nålen rundt om garnet, og fører garnet igennem de to løkker på pinden. Det gør jeg lige en gang til. Jeg fører nålen ind i masken, trækker en løkke op, slår garnet rundt om nålen, og fører igennem to masker, to løkker. Jeg fortsætter på denne måde.

Jeg er nu nået til enden af min række, og jeg slutter af med at lave en luftmaske. Så vender jeg mit arbejde om, og hækler på den anden side. Jeg fører nålen ind i masken, tager fat i garnet, trækker en løkke op, slår garnet rundt om nålen, og fører igennem to løkker, og fortsætter på helt samme måde. Hele vejen igennem.

Jeg er nu tilfreds med længden på min lille prøve, er jeg klar til at lukke af. Jeg klipper mit garn, trække lidt i løkken, fører garnet ind i løkken, og strammer til, således. Så er jeg klar til at sy enderne ind, og det skal naturligvis gøres på bagsiden. Jeg stopper garnet ind og føre ind et godt sted. Og det er selvfølgelig vigtigt at garnet ikke ses om på forsidden, så vi skal ikke stikke alt for dybt. Den ene vej, og vi giver den lige en tur den anden vej også, for at sikre det rigtig godt, sådan. Så klipper jeg, og det samme gør jeg med den anden her. Og således hækler man fastmasker.

Tak for at du så med. Jeg håber at du kan bruge dette indhold til noget, og at du får lavet nogle rigtig gode projkter derhjemme. Du er velkommen til at like og efterlade nogle kommenterer i kommentarfeltet.

Jeg håber vi ses, hej hej!

Forfatter

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.