'>

Sol sommer og strand, det er så dejligt. Her har du et alletiders sommerprojekt, som lige kan nåes inden sommerferien:   en lækker hæklet strandtaske. Det er en god rummelig taske, som lige passer i størrelsen til et badehåndklæde, badetøj, solbriller og solcreme. Den måler 42 cm. i bredden og 39 cm. i dybden.

Taskens bund hækles i stangmasker efter diagram, og der forsættes opad med halve stangmasker.

Du skal bruge:

3 nøgler Drops Paris 24 mørk grå

3 nøgler Drops Paris 17 naturhvid

1 Hæklenål 5 mm.

Saks

Stoppenål

Opskrift på hæklet strandtaske:

 1. Følg Diagrammet nedenfor. Start med 40 luftmasker. Lav 3 luftmasker ekstra, som udgør den første stangmaske, og lav 5 stangmasker mere ned i den første luftmaske, som er den fjerde fra nålen. Så har du i alt 6 masker.
 2. Lav 1 stangmaske ned i de næste 38 luftmasker, og lav 6 stangmasker ned i den sidste. Fortsæt på den anden side af dine luftmasker med at lave stangmasker ned i de resterende masker.
 3. Slut af med en kædemaske og lav 3 luftmasker, som udgør den første stangmaske i runde 2 , og lav en ekstra stangmaske i samme maske.
 4. Lav 2 stangmasker ned i de næste 5 masker, så du i alt har 12 masker for enden. Fortsæt med stangmasker de næste 38 masker og lav ligeledes udtagninger med to stangmasker i hver maske ved de næste 6 masker.
 5. Færdiggør runden med stangmasker hele vejen hen. Slut af med en kædemaske 
 6. Lav runde 3 på samme måde som runde 2. Der er nu blot 12 masker for enden at arbejde i istedet for 6. Du har nu 24 masker for enden. Bunden er nu færdig og der skal ikke laves flere udtagninger.
 7.  Ved runde 4 skal skal vi fortsætte arbejdet i halve stangmasker. Kender du ikke til dette, kan du finde en fin vejledning lige her: Sådan hækler du halve stangmasker Du skal kun arbdejde i de bagerste løkker ved denne runde. Dette giver en fin kant på bunden.
 8.  Hækl 2 runder med Graphitefarven og tre runder med Creamfraven, skiftevis efter hinanden. Til du har 7 runder med Graphite og 6 runder med Cream. Bind det nye garn fast lige inden du slutter hver runde af med en kædemaske, så undgår du synligt farvesfkift. Lav 2 luftmasker ved hver ny runde. Denne tæller ikke som en maske, og skal ikke arbejdes i.
 9.  Luk af.
 10.  Du skal nu til at forme hanken til din taske. Dette gøres ved at markere 30 masker, med stingmarkører, i midten af tasken på hver side.
 11.  Fastgør påny garnet i den højre side af tasken, og fortsæt med at hækle med halve stangmasker. Når du når til din første markør, skal du lave 50 luftmasker, herefter springer du de 30 markerede masker over , og fortsætter med at hækle hen til næste markør. Her fortsættes proceduren, som på den anden side.
 12. Dine hanke er nu formet, og du kan fortsætte med at hækle endnu 2 runder med halve stang masker.
 13. Den sidste runde hækles med kædemasker, da det giver en fin kan på arbejdet. Stram gerne lidt mere til end normalt.
 14. Luk af og hækl også indersiden af hankene med kædemasker, så de også får en fin kant.
 15. Luk af og nyd en dejlig tur til stranden med din hæklet strandtaske.

Forfatter

7 Comments

 1. Super god og nem opskrift 🙂 vil bare lige høre, vil man kunne lave den akrylgarn?

  Bedømmelse: 5
  • Hej Nanna tak skal du have. Ja det vil man sagtens kunne. Jeg vil dog foretrække ren bomuld, eller en blanding af bomuld og akryl.

 2. Okay, tak for hurtigt svar, jeg prøver mig frem.

  Bedømmelse: 5
 3. Fed taske, den må jeg helt sikkert prøve. Synes ikke jeg er stødt på garnet før, hvor kan man købe det?

  Bedømmelse: 4
  • Tusind tak. Ja jeg har også været rigtig glad for den hen over sommeren. Jeg har købt garnet på nettet hos yarnliving:-)

 4. Sikke en fin taske Den kunne jeg godt tænke mig at prøve at hækle. Har du erfaring med om den kan hækles i Jutegarn ?
  mvh Winnie

  • Hej Winnie, tak for din kommentar, det garn du nævner, har jeg desværre ikke erfaring med.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.