'>

Efteråret nærmer sig, og selv om det stadig er lunt i luften , er det på tide at komme igang med efterårstøjet. Derfor er jeg nu klar med denne lille opskrift på en helt enkel Hæklet Babyvest. Den er hæklet i det dejlige bløde Drops Baby Merino, som jeg simpelthen elsker at hækle i til småbørn, da det netop er så blødt, elastisk og bevægligt at have på. Samtidigt er det også skønt at arbejde med, og man får altid et pænt jævnt resultat.

Denne babyvest er hæklet i Rib-mønster, som gør at den er rigtig god og elastisk, og sagtens kan bruges over længere tid, da den kan give sig rigtig meget.

Hæklet babyvest er hæklet i to stykker, for og bag, som hæftes sammen ved skulder, og i siden med madrassting.

Du kan følge den detaljerede og udførlige instruktionsvideo herunder, som viser alle teknikker og arbejdsgange, der anvendes i opskriften.

Materialer:

Størrelse 0-3 måneder

Drops Baby Merino

1 hæklenål 3 mm.

2 kokosknapper 15 mm.

Stoppenål

Saks

SE OPSKRIFTEN HER

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Forfatter

38 Comments

 1. Mange tak for opskrift til babyvest, så enkel og sød, tror jeg skal lave flere, vil også være fine undertrøjer nu den kolde tid kommer

  Bedømmelse: 5
  • Kære Marian. Mange tak for positiv respons. Det er så dejligt at høre, når andre har glæde af de opskrifter jeg laver, så har man bare lyst til at lave mange flere 🙂

   • Hej luksuskrea mange tak for alle dine opskrifter. Jeg skal igang med denne søde baby vest i str 0-3 mdr, ved du hvor lang og bred den skal være? Og hvad er hækle fastheden ? Rigtig god aften. Venlig hilsen Maya

    Bedømmelse: 5
    • Mange tak for din kommentar. Den er ca. 20 cm. bred, men kan strække sig helt op til ca. 28 cm. Den er ca. 24 cm lang. Hæklefastheden er: 24 masker og 18 Rækker = 10 x 10 cm.
     Mvh. Marie

  • Hej Marie
   Tak for opskriften. Jeg er ved at lave den, men synes 9 rækker er smal i mit arbejde. Ved du hvor meget det er i cm?
   Mvh. Lilly

   • Jeg får det til 6 cm. Men med rigelig streach, så den kan strække sig til ca. 9 cm. Min niecer brugte den mindte størrelse fra ca. 2 måneder til 6 måneder, på grund af den gode elasticitet. iøvrigt har drops baby merino en tendens til at udvide sig lidt i vask.

 2. Hejsa sikke en fin lille vest. Min søn er 15 måneder og er derfor alt for stor til den store af dine størrelser. Har du et forslag til hvordan opskriften evt skal se ud, hvis den skal kunne passe?
  Mange hilsner Camilla

  • Hej Camilla.
   Mit bedste forslag til dig er at måle efter noget af din søns tøj som passer i størrelsen, så kan du starte din første række og lave den i samme længde,som længden på blusen. Du kan derefter fortsætte med at lave flere rækker hen til der hvor halsudskæringen skal være osv. Man må prøve sig lidt frem. Jeg håber at det lykkedes for dig.

 3. Hej
  Er i gang med babyvesten til et barn på 3-6 mdr men synes vesten ser meget kort ud allerede .
  Kan du min svare på , hvor lang vesten ca skal ende id med at være ? Måske jeg hækler for stramt
  Vh Sanne

  • Hej Sanne
   Babyvesten i str. 3-6 mdr. måler 27 cm. i længden. Jeg har lavet størrelsen ud fra noget babytøj jeg har liggende. MEn hvis du føler at den bliver for kort, kan du blot tilføje nogle flere masker i rækken.
   Vh. Marie

 4. Jeg er helt vild med din vest og er igang med den mindste størrelse til en lille fyr der endnu er i maven. Men udtagningen som du viser i videoen driller lidt. Jeg har meget svært ved at se peæcist hvordan du gør. Kan du beskrive det? Eller anbefale en anden video der går lidt tættere på?
  Hilsen Pernille

 5. Hej Marie,
  Jeg er rigtig glad for endelig at have fundet en længe savnet opskrift – og gratis ovenikøbet! Og med forklarende video.
  Men jeg har nogle punkter, hvor jeg er forvirret. Jeg hækler i str 3-6 mdr.
  For at hækle med 64 m, har jeg slået 65 m op.
  Efter I rk 12 kun at have hæklet de første 61 m, skriver du at jeg skal hækle yderlige 16 rk, i rk 17 skal jeg slå 3 m op, så jeg igen har 64 m. Rk 17 er nede i linningen – skal jeg så slå de 3 m op i rk 16 eller 18?
  På forstykket skal jeg til sidst hækle 8 rk i skulderen – skal det ikke være 11 rk lissom de øvrige skuldre?
  Venlig hilsen Terne

  • Hej Terne
   Tak skal du have :-). Denne opskrift kan godt forvirre lidt, fordi metoderne jeg har brugt er lidt specielle. Jeg håber på at få tydeliggjort lidt yderligere. Jeg har udtaget 3 masker i forlængelse af række 17, med den metode, som jeg har vist i videoen. Ved den vest jeg har lavet, passede det sådan. Ser det anderledes ud for dig, så vil jeg foreslå at du bare lader dem gå ud fra række 16. Vesten bliver alligevel rigeligt bred og elastisk.
   Mht. skuldersømmen på forsiden, kan jeg godt se at jeg har lavet en fejl, og den vil straks blive rettet. Der skal selvfølgelig være lige mange masker i alle skuldersøm. Jeg håber meget at du kunne bruge min hjælp, og jeg ønsker dig fortsat held og lykke med din vest.
   Mvh. Marie

   • Hej igen Marie,
    Tak for dit svar. Desværre er det slet ikke dér, jeg havde mine tvivl. Jeg mener stadig, at der er rod i rækkeantallet, men pyt! Jeg hæklede den sødeste vest og er virkelig glad for, at din opskrift ledte mig på vej.
    Nu er jeg gået i gang med vesten igen, men denne gang sætter jeg ærmer på, så det bliver en fin lille trøje.
    Med venlig hilsen Terne

    • Dejligt at høre at du fik noget godt ud af opskriften trods alt. Det lyder rigtig fint med en trøje. Held og lykke med det.
     Mvh. Marie

 6. Hej Marie,
  Super fin lille vest. Hvordan eller hvor skal jeg lægge masker til for at den bliver i størrelse 12månder?

  • Hej Marie
   Tak skal du have. Du skal slå et højere maskeantal op, for at give vesten mere længde. Du skal tilføje flere rækker, for at gøre vesten bredere. Det er bedst at prøve sig frem, og måle efter noget tøj i den rette størrelse.
   Med venlig hilsen Marie

 7. Hej Marie,

  Hvis jeg skulle lave denne i str. 12 m. Hvor meget ville du så lægge den ud?
  Thank for skønne opskrifter.

  • Selv tak 🙂 Små børn vokser mest i længden og vesten er ret elastisk, så den behøver ikke at lægges ret meget ud i bredden. Jeg har selv forøget hver størrelse med 4 masker for at give mere længde. Men det er bedst at måle efter på barnet selv, eller efter tøj i den rette størrelse, da hæklefasthed kan være meget forskellige, ligesom der kan være stor forskel på børns mål.
   Mvh. Marie

   • Hej Marie,

    Først og fremmest vil jeg sige tak for denne opskrift med video til, det er meget lærerigt for en nybegynder som mig. Jeg vil høre dig hvad forskellen er på en vest hæklet i det anbefalede garn med den anbefalede størrelse nål kontra den du hækler i videoen med en lidt større nål og tykkere garn? På forhånd tak 🙂 Dbh Gry

    Bedømmelse: 5
    • Hej Gry. Jeg vil mene at størrelsen vokser ca. tre størrelser, når du anvender det tykkere garn.

 8. Hej

  Jeg er igang med din super fine og nemme opskrift på vesten, dog er jeg kommet i tvivl om jeg måske har lavet en fejl. Er det korrekt at bagstykket er mindre i bredden end forstykket?

  • Hej Michelle,
   Tak for din kommentar. Forstykke og bagstykke skal være lige brede.

 9. hej Malene,
  Det er svært at svare på , hvad der præcist er gået galt. Måske er det maskeantallet eller måske er det hæklefastheden. Du kan evt. prøve med en tykkere hæklenål.

 10. Hej Hvilket garn har i strikket vesten i , for i opskriften står der Drops baby merino, og i videoen vises der Drobs
  Merino extra fine ?
  Er ved at strikke den i Drops baby merino, og tror det er forkert, for den er meget lille ?
  Drops extra fine er jo noget tykkere.
  Hvad med yndlings bukserne ? Der står også Drops baby merino ?.
  Der er altså to forskellige garner .

  • Hej Lene,
   Vesten er hæklet i Drops Baby Merino, som der står i opskriften. Som jeg siger i videoen bruger jeg kun det tykkere garn, for at tydeliggøre hvad jeg laver på kamera. Hvis din Vest virker for lille, har sikkert hæklet den for stramt. jeg vil anbefale at du går et par hæklenålstørrelser op.
   Mvh. Marie

 11. Hej. Hvor er det bare fantastisk, at du har lyst til at dele dine opskrifter med os andre. Jeg er i gang med denne fine vest, og det er vidunderligt, at der både er skriftligt og visuel forklaring. Det er lige sagen for en nybegynder som mig, som for første gang kaster mig ud i andet end karklude. Så tusind tak!

  • Hej Sanne,
   Mange tak for din kommentar. Det er virkelig dejligt at høre, at du har glæde af både opskrift og video.
   Kh. Marie

 12. SKØN og nybegynder venlig opskrift. Jeg blev dog ved med at for flere eller færre masker i mine rækker, så jeg må være lidt forvirret omkring, hvor man starter og slutter rækken af masker 🙂 Jeg havde også lidt svært ved at gennemskue, hvor kædemaskerne i halsudskæringen skulle hækles. Men det endelige resultat er nu helt acceptabel, og jeg tør godt smide baby i vesten! Jeg har hæklet i bomuldsgarnet fra Søstrene Grene, da det var første “større” hækleeksperiment. Men nu har jeg handlet DROPS baby merino i stor stil, så jeg kan prøve i uld. Tak for opskriften!

  Bedømmelse: 5
 13. Hej
  Der står man skal bruge 3 nøgler garn til opskriften 6-9 måneder. Jeg har nu lavet bagstykket og har brugt næsten 1 til det ,men målene passer fint. hmm…Mange tak for opskriften! Elsker baby vesten!

  Bedømmelse: 5
  • Hej Signe.
   Tak for din kommentar. dejlit at målene passer. Der lidt forskel på hvor meget garn man forbruger, da hæklefastheden ofte er forskellig. Det er bedt at der lidt til den gode side for en sikkerheds skyld.

 14. Hej
  Jeg startede i forgårs på vesten i str. 3-6 måneder, men nu kan jeg pludselig ikke finde opskriften i den størrelse. Hvor kan den mon være?

  Bedømmelse: 5
 15. Hej Marie

  Jeg var i gang med denne opskrift i str. 6-9 måneder, da den pludselig forsvandt og nu er linket til en anden hjemmeside, hvor den kun er tilgængelig i str. 0-3 måneder. Mærkeligt! Jeg tror godt at jeg kan hækle vesten færdig, men jeg håber bare ikke at du er i gang med at lukke din side ned? Er glad for alle dine opskrifter, som jeg hækler løs af til min datter.
  Kh Maria

  Bedømmelse: 5
  • Hej Maria,
   Opskriften er tilgængelig på min nye hjemmeside i hele 4 størrelser fra 0-12 måneder. Men kun gratis i den minste størrelse.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.