Efteråret nærmer sig, og selv om det stadig er lunt i luften , er det på tide at komme igang med efterårstøjet. Derfor er jeg nu klar med denne lille opskrift på en helt enkel Hæklet Babyvest. Den er hæklet i det dejlige bløde Drops Baby Merino, som jeg simpelthen elsker at hækle i til småbørn, da det netop er så blødt, elastisk og bevægligt at have på. Samtidigt er det også skønt at arbejde med, og man får altid et pænt jævnt resultat.

Jeg har lavet denne opskrift i 3 størrelser 0-3 måneder, 3-6 måneder og 6-9 måneder. Denne babyvest er hæklet i Rib-mønster, som gør at den er rigtig god og elastisk, og sagtens kan bruges over længere tid, da den kan give sig rigtig meget.

Hæklet babyvest er hæklet i to stykker, for og bag, som hæftes sammen ved skulder, og i siden med madrassting.

Du kan følge den detaljerede og udførlige instruktionsvideo herunder, som viser alle teknikker og arbejdsgange, der anvendes i opskriften.

Materialer:

2 nøgler Drops Baby Merino (0-3 m. 3-6 m.)

3 nøgler Drops Baby Merino (6-9 m.)

1 hæklenål 3 mm.

2 kokosknapper 15 mm.

Stoppenål

Saks

Opskrift:

 1. Lav (62, 66, 70) masker+ 1 luftmaske til størrelse (0-3 m, 3-6 m, 6-9 m). r lav en kædeløs start. Eller lav en kædeløs start uden luftmasker, som vist i instruktionsvideoen.
 2. Hstgm i anden maske fra nålen, i bagerste maskeløkke. Fortsæt hele rækken hen. Du skal have (9, 11, 13) rækker halve stangmasker. Arbejd kun i bagerste løkke af maskerne, for at danne rib-effekten. Lav en luftmaske ved enden af hver række inden du vender arbejdet.
 3. Ved række (10, 12 ,14) skal du fortsætte på samme måde, men ved enden af rækken, når du kun har 3 masker tilbage, skal du lave en luftmaske og vende arbejdet. Du har nu (59, 63, 67) masker.
 4. Fortsæt med at hækle de næste (15) rækker. Du har nu 16 rækker i  udskæringen til nakken.
 5. Fortsæt næste række på samme måde, men lav 3 udtagninger ud fra enden af rækken, så du igen har (62, 66, 70) masker. Brug metoden , som er vist i instruktionvideoen nedenfor.
 6. Fortsæt med at hækle de næste (9, 11, 13) rækker, med halve stangmasker i bagerste maskeled. Hæft af til slut.
 7. Du skal nu lave forstykket. Start med (62, 66, 70) luftmasker, eller halve stangmasker, lavet med kædeløs start.
 8. Hækl (9, 11, 13) rækker med halve stangmasker i bagerste led.
 9. Ved række (10, 12 ,14) skal du fortsætte på samme måde, men når du kun har (6) masker tilbage, skal du lave en luftmaske og vende arbejdet. Du har nu (56, 60, 64) masker.
 10. fortsæt med at hækle de næste 7 rækker, med halve stangmasker i bagerste maskeled. Du har nu 8 rækker i halsudskæringen.
 11. Ved næste række skal du kun hækle de næste (44) (48) (52) masker således at du har 12 masker tilbage i rækken.
 12. Herefter skal du lave 12 udtagninger ud fra rækken ved at bruge metoden som vises i Instruktionsvideoen. 
 13. Du har nu igen (56, 60, 64) masker, at arbejde i ved de følgende rækker.
 14. fortsæt med at hækle de næste (7) rækker, så du har 8 rækker i halsudskæringen, på modsat side af slidsen. Lav herefter 6 udtagninger ud fra næste række, så du igen har (62, 66, 70) masker.
 15. Hækl de næste (9, 11, 13) rækker på normal vis med halve stangmasker i bagerste maskeled. Hæft af til slut.
 16. Sy med madrassting for og bagstykke sammen ved skuldersømmene  ret mod ret.
 17. Sy ligeledes sammen i siderne, men efterlad et hul til ærmegab ca. (22, 24, 26) masker i hver side. Hæft af til slut.
 18.  Du skal nu til at lave en fin kant i din halsudskæring ved at arbejde hele vejen rundt med kædemasker. Du laver i samme omgang knaphullerne, ved at lave 4 luftmasker, spinge en maske over, og fortæstte med kædemasker i følgende masker. Jeg har lavet hvert knaphul med 6 maskers mellemrum. Den øverste er i forlængelse af halskanten.
 19. Sy til sidst knapperne i, præcist ud fra knaphullerne. Jeg har syet mine i med en halv tråd af garnet.

Jeg håber at du får rigtig meget glæde af denne lille hurtige opskrift på hæklet babyvest 🙂

Dette blogindlæg indeholder affilerede links.

Forfatter

21 Comments

 1. Mange tak for opskrift til babyvest, så enkel og sød, tror jeg skal lave flere, vil også være fine undertrøjer nu den kolde tid kommer

  Bedømmelse: 5
  • Kære Marian. Mange tak for positiv respons. Det er så dejligt at høre, når andre har glæde af de opskrifter jeg laver, så har man bare lyst til at lave mange flere 🙂

 2. Hejsa sikke en fin lille vest. Min søn er 15 måneder og er derfor alt for stor til den store af dine størrelser. Har du et forslag til hvordan opskriften evt skal se ud, hvis den skal kunne passe?
  Mange hilsner Camilla

  • Hej Camilla.
   Mit bedste forslag til dig er at måle efter noget af din søns tøj som passer i størrelsen, så kan du starte din første række og lave den i samme længde,som længden på blusen. Du kan derefter fortsætte med at lave flere rækker hen til der hvor halsudskæringen skal være osv. Man må prøve sig lidt frem. Jeg håber at det lykkedes for dig.

 3. Hej
  Er i gang med babyvesten til et barn på 3-6 mdr men synes vesten ser meget kort ud allerede .
  Kan du min svare på , hvor lang vesten ca skal ende id med at være ? Måske jeg hækler for stramt
  Vh Sanne

  • Hej Sanne
   Babyvesten i str. 3-6 mdr. måler 27 cm. i længden. Jeg har lavet størrelsen ud fra noget babytøj jeg har liggende. MEn hvis du føler at den bliver for kort, kan du blot tilføje nogle flere masker i rækken.
   Vh. Marie

 4. Jeg er helt vild med din vest og er igang med den mindste størrelse til en lille fyr der endnu er i maven. Men udtagningen som du viser i videoen driller lidt. Jeg har meget svært ved at se peæcist hvordan du gør. Kan du beskrive det? Eller anbefale en anden video der går lidt tættere på?
  Hilsen Pernille

 5. Hej Marie,
  Jeg er rigtig glad for endelig at have fundet en længe savnet opskrift – og gratis ovenikøbet! Og med forklarende video.
  Men jeg har nogle punkter, hvor jeg er forvirret. Jeg hækler i str 3-6 mdr.
  For at hækle med 64 m, har jeg slået 65 m op.
  Efter I rk 12 kun at have hæklet de første 61 m, skriver du at jeg skal hækle yderlige 16 rk, i rk 17 skal jeg slå 3 m op, så jeg igen har 64 m. Rk 17 er nede i linningen – skal jeg så slå de 3 m op i rk 16 eller 18?
  På forstykket skal jeg til sidst hækle 8 rk i skulderen – skal det ikke være 11 rk lissom de øvrige skuldre?
  Venlig hilsen Terne

  • Hej Terne
   Tak skal du have :-). Denne opskrift kan godt forvirre lidt, fordi metoderne jeg har brugt er lidt specielle. Jeg håber på at få tydeliggjort lidt yderligere. Jeg har udtaget 3 masker i forlængelse af række 17, med den metode, som jeg har vist i videoen. Ved den vest jeg har lavet, passede det sådan. Ser det anderledes ud for dig, så vil jeg foreslå at du bare lader dem gå ud fra række 16. Vesten bliver alligevel rigeligt bred og elastisk.
   Mht. skuldersømmen på forsiden, kan jeg godt se at jeg har lavet en fejl, og den vil straks blive rettet. Der skal selvfølgelig være lige mange masker i alle skuldersøm. Jeg håber meget at du kunne bruge min hjælp, og jeg ønsker dig fortsat held og lykke med din vest.
   Mvh. Marie

   • Hej igen Marie,
    Tak for dit svar. Desværre er det slet ikke dér, jeg havde mine tvivl. Jeg mener stadig, at der er rod i rækkeantallet, men pyt! Jeg hæklede den sødeste vest og er virkelig glad for, at din opskrift ledte mig på vej.
    Nu er jeg gået i gang med vesten igen, men denne gang sætter jeg ærmer på, så det bliver en fin lille trøje.
    Med venlig hilsen Terne

    • Dejligt at høre at du fik noget godt ud af opskriften trods alt. Det lyder rigtig fint med en trøje. Held og lykke med det.
     Mvh. Marie

 6. Hej Marie,
  Super fin lille vest. Hvordan eller hvor skal jeg lægge masker til for at den bliver i størrelse 12månder?

  • Hej Marie
   Tak skal du have. Du skal slå et højere maskeantal op, for at give vesten mere længde. Du skal tilføje flere rækker, for at gøre vesten bredere. Det er bedst at prøve sig frem, og måle efter noget tøj i den rette størrelse.
   Med venlig hilsen Marie

 7. Hej Marie,

  Hvis jeg skulle lave denne i str. 12 m. Hvor meget ville du så lægge den ud?
  Thank for skønne opskrifter.

  • Selv tak 🙂 Små børn vokser mest i længden og vesten er ret elastisk, så den behøver ikke at lægges ret meget ud i bredden. Jeg har selv forøget hver størrelse med 4 masker for at give mere længde. Men det er bedst at måle efter på barnet selv, eller efter tøj i den rette størrelse, da hæklefasthed kan være meget forskellige, ligesom der kan være stor forskel på børns mål.
   Mvh. Marie

 8. Hej

  Jeg er igang med din super fine og nemme opskrift på vesten, dog er jeg kommet i tvivl om jeg måske har lavet en fejl. Er det korrekt at bagstykket er mindre i bredden end forstykket?

 9. hej Malene,
  Det er svært at svare på , hvad der præcist er gået galt. Måske er det maskeantallet eller måske er det hæklefastheden. Du kan evt. prøve med en tykkere hæklenål.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.