'>

Denne dejlige svale hæklet sommertop med skulderkig, er super nem og hurtig at lave, perfekt til dig som er nybegynder, og godt kan lide det helt enkle look med en lille sofistikeret detalje. Den er hæklet i Scheepjes Catona, som er et virkelig smukt og blankt garn, der giver en flot og næsten festlig finish. Der findes også et fantastisk farveudvalg, så det bliver helt sikkert ikke den sidste sommertop i år.

Opskriften på denne hæklet sommertop med skulderkig giver en størrelse small/medium 38, men størrelsen kan meget nemt justeres ved at tilføje et par masker, brug evt. din yndlingsbluse til at måle efter.

Til denne hæklet sommertop med skulderkig skal du bruge:

7 nøgler Scheepjes Catona, farve 528 Silver blue

1 hæklenål 3 mm.

2 maskemarkører

Saks 

Stoppenål

Opskrift:

 1. Start med bagstykket, og lav 82 luftmasker.
 2. Hækl med stangmasker hele rækken hen.
 3. Lav en luftmaske for at dreje arbejdet og fortsæt på den anden side med stangmasker hele rækken.
 4. Gentag til du i alt har 48 rækker, og stykket måler ca. 52 cm.
 5. Du skal nu lave en lille runding ved halsen. Marker med stingmarkører, hvor halsudskæringen skal være, ved at tælle 20 sting ind fra kanten i den ene side og 20 sting i den anden side.
 6. Fortsæt næste række med stangmasker til og med den markerede maske. Lav herefter en halv stangmaske i næste maske, herefter en fastmaske i næste maske, og fortsæt med kædemasker indtil der kun er to masker hen til markøren. Lav så en fastmaske i næste maske, og en halv stgm. i næste m. Fortsæt med Stgm i de resterende masker.
 7. Gentag ved næste række.
 8. Lav Forstykke på nøjagtigt samme måde som bagstykke.
 9. Læg forstykke og bagstykke ret mod ret, og sy med din stoppenål tre masker sammen fra for og bagstykke inde ved halskanten. Gør dette i hver side af halsudskæringen.
 10. Bind derefter en maske fra forstykke og bagstykke sammen, på hver skulder.
 11. Sy stykkerne sammen i siderne, men efterlad et hul til ærmegab på ca. 20 cm. og hæft af.
 12. Lav en fin kant på ærmegabet, ved at hækle rundt i kanten med fastmasker 2 runder. Gør dette i begge sider. Lav to fastmasker ned i kighullet ved skulderen.
 13. Luk af og sy enderne ind.

Held og lykke med dit projekt!

Dette blogindlæg indeholde affilerede links.

Forfatter

16 Comments

 1. Skal antallet af masker være deleligt med noget? Flot top, glæder mig til mit færdige resultat.

  • Det skal det ikke nødvendigvis. Jeg laver dog altid et antal der er deleligt med 2. Tak for positiv respons:-)

  • Det er en størrelse 38, small/medium, men du kan nemt justere størrelsen ved at tilføje et par masker. Brug evt. En T-shirt i den rette størrelse til at måle efter 🙂

 2. Tusind tak for en rigtig god og nem opskrift, selvom jeg er nybegynder, så er den bare lige til at gå til. 🙂

  Bedømmelse: 5
 3. Super opskrift! Hvad menes med “Lav to fastmasker ned i kighullet ved skulderen.” i punkt 12? 🙂
  Og hvis man gerne vil have den lidt mere bar ved halsen, hvad gør man så?

  Bedømmelse: 4
  • Hej Katinka,
   Takskal du have. Der mebes at du skal lave 2 fastmasker bned i hullet. Jeg ved ikke lige hvordan jeg ellers skla forklare det. Du kan evt. Lave den mere bar, ved at lave den bredere og efterlade et større hul til halsudskæring.

  • Det forstod jeg heller ikke…. jeg gættede på det havde noget med den hæklede kant rundt i ærmet at gøre, og eftersom jeg startede under armen og ændrede på kanten så droppede jeg det bare 😛

 4. Skøn bluse, jeg kan rigtig godt lide din måde at forklare opskrifterne på, håber snart der kommer flere hæklede opskrifter fra dig

  Jeg valgte at lave den med muslingekant på ærmet og det gjorde den virkelig fin, og den kan sagtens laves større, hvis man ikke lige er en 38/40

  • Hej Julie,
   Tak for din kommentar.
   Dejligt at høre at du havde glæde af opskriften. Ja den kan sagtens tilpasses i stil og størrelse.

 5. Hej Marie! Jeg glæder mig til at komme i gang med den fine opskrift! Jeg blev dog i tvivl om noget… sikkert fordi jeg tænker for meget over det ☺️
  1) Plejer man ikke at vende med 2 luftmasker, når der er tale om stangmasker? Du skriver kun 1.
  2) Herefter skal man lave stangmasker på “den anden side”. Er det det samme som at hækle stangmasker frem og tilbage, frem og tilbage?
  Blev i tvivl, fordi mønsteret i toppen ser så fint “rillet” ud.
  Knus, Anna

  • Hej Anna, Jeg foretrækker kun at vende med 1 lm. men det kan du gøre præcist, som du selv synes. Lader du de 2 lm tælle som første stgm, giver det nogke grimme huller i kanten, efter min mening. Toppen hækles bare frem og tilbage på helt almindelig vis.

 6. Hej Marie

  Jeg vil rigtig gerne hækle denne sommerbluse og derfor have printer opskriften ud og kan se der står at den fåes som pdf fil, men jeg kan simpelthen ikke finde linket til det nogen steder på denne side, med mindre jeg er blind

  Venlig hilsen
  Dorte

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.