Dette smukke babysvøb er hæklet i Drops Flora, farve natur 01, som er lavet af 35% superfin alpaca og 65% Peruvian Highland uld. Det er et rigtig hyggeprojekt der tager tid at lave, og som kan nydes til f.eks en god lydbog. Jeg har lavet en lille videoguide, som helt udførligt viser hvordan mønsteret laves til hæklet babysvøb. Der er hæklet i en firkant runde for runde, og du kan blot fortsætte så længe du har lyst, eller til størrelsen passer. Mit eget tæppe måler ca. 70 x 70 cm. Og til dette går der 6 nøgler garn, hvis du bruger Drops Flora.

Køb materialerne til opskriften via nedenstående links.

Materialer

6-8 nøgler Drops Flora, farve natur 01

Hæklenål 3,5 mm.

Stoppenål

Opskrift på hæklet babysvøb:

 1. Lav en løkkemaske og slå 4 luftmasker op med en 3,5 mm. hæklenål.
 2. Lav én stangmaske ned i den første luftmaske, og lav en luftmaske
 3. Gentag 7 gange til du har i alt 8 poster af stangmasker samt 8 luftmasker der separerer dem. Disse kaldes også V-sting.
 4. Luk runden af med en kædemaske.
 5. Start næste runde ved at lave 3 luftmasker, denne tæller som første stangmaske til den første vifte. Du skal nu lave 6 stangmasker ned i v-stinget, så din vifte består af 7 stangmasker.
 6. I næste V-sting skal du lave én enkelt fastmaske og dernæst en vifte af 7 stangmasker i det næste V-sting.
 7. Fortsæt på denne måde hele vejen rundt til du har i alt 4 poster af vifter og 4 poster af fastmasker. Luk runden af med en kædemaske.
 8. I næste runde skal vi danne en ramme med V-sting. Det gøres ved at lave 4 luftmasker, derefter en stangmaske ned i den fastmaske fra forrige runde, som ligger lige bag til. Lav tre luftmasker og én stangmaske samt en luftmaske og en stangmaske mere ned i samme fastmaske. Dette udgør et hjørne til vores firkant.
 9. Lav 5 luftmaske og arbejd ned i næste fastmaske på samme måde som ved punkt 8. Du har nu dit andet hjørne. Gentag helevejen rundt til du har 4 hjørner og 4 strenge af 5 luftmasker. Luk runden af med en kædemaske.
 10. Start næste runde med at lave 3 luftmasker, og lav derefter 6 stangmasker ned i V-stinget fra forrige runde.
 11. I hjørnet skal du lave blot én enkelt fastmaske og derefter en vifte af 7 stangmasker V-stinget ved siden af dit hjørne.
 12. Fastgør nu strengen af luftmasker ved at lave en fastmaske, hvor du tager fat i den midterste del af viften fra runde 2 og omslutter strengen af luftmasker samtidigt.
 13. Lav nu det næste hvjørne på samme måde, som det første.
 14. Fortsæt på denne måde hele vejen rundt til du har 4 hjørner. Slut runden af med en kædemaske
 15. For at starte næste runde skal du lave et enkel V-sting, med en række af 4 luftmasker, samt én stangmaske.
 16. Lav nu 5 luftmasker og derefter et V-sting ned i den fastmaske som udgør dit hjørne fra forrige runde. Herefter et nyt hjørne bestående 3 luftmasker og dernæst endnu et V-sting.
 17. Du skal nu igen have 5 luftmasker og lave et enkelt V-sting ned i næste fastmaske fra forrige runde.
 18. Du kan nu fortsætte rækken på samme måde til du når hele vejen rundt.
 19. Herfra kan du bare arbejde videre på dit svøb til du tilfreds med størrelsen. Hver anden runde laves der en ramme med V-sting og hveranden runde laves der vifter. Det eneste du skal huske på er at der i hvert hjørne skal være henholdsvis 1 V-sting + et hjørne af 3 luftmasker + 1 V-sting mere. Og I rækkerne med vifter skal der i hvert hjørne være én vifte af 7 stangmasker i det førtse V+ én fastmaske i selve hjørnet og én Vifte i sidte V-sting.

Rigtig god fornøjelse med dit hæklet babysvøb 🙂

Dette blogindlæg indeholder affilierede links.

Forfatter

28 Comments

 1. Findes det er et diagram? Jeg kan simpelthen ikke komme fra punkt 8-9. Det bliver vind og skæv. Lige der hvor videoen speeder op hænger jeg fast.

  • Hej Mette. Jeg har desværre ikke noget diagram. måske vil det hjælpe at se min video en ekstra gang. Jeg tror ikke at jeg kan gøre det mere tydeligt. Mvh. marie

   • Hej Helle. Ja jeg kan se at de har et babysvøb derinde, hvor de har brugt samme teknik. Opskriften er fra Tante tråd, og er udgivet et halvt år senere end end denne opskrift. Så det kan jo være hun har fundet inspirationen her:-)

 2. Jeg prøver igen. Det er simpelthen så fint det tæppe. Og tak for god inspiration med så flotte ting.

 3. Hej Mette!
  Er dette babysvøb det samme, som på forsiden – en anden farve rosa tror jeg.
  Vh Brigit

 4. Hej Jeg er lige gået i gang med det fine tæppe , men når jeg ser den sidste omgang på videoen, mangler du å ikke at fortælle at man skal tage en fastmaske ned i den række luftmaske og laver en hæfter, med den forrige række lige som i række 3hilsen Grethe

  Bedømmelse: 5
  • Hej Grethe. Tusind tak for den fine anmeldelse. Den sidte omgang laves ligesom den forrige runde med vifter.
   Mvh. Marie

 5. Er såååå forelsket i det fine tæppe
  Har lavet det i en rå-hvid.
  Måtte trævle op et par gange da jeg lige skulle gennemskue der ikke skulle laves til hjørner hele vejen rundt blev ellers en fin nusseklud men ikke et tæppe. Nu er jeg på garnrulle 5 og kan se målet ❤️ Tak fordi du gider lægge videoer op, det gør livet nemmere for een der ikke kan fonde hoved og hale i opskrifter

  Bedømmelse: 5
  • Hvor er det bare dejligt at høre. Tusind tak for den fine bedømmelse. Jeg er glad for, at du kunne bruge både opskriften og mine videoer. Held og lykke med dit tæppe 🙂

 6. Hej Marie.

  Du nævner i din video af det søde babytæppe at du har brugt en anden slags garn, er du sød og fortælle hvilke en slags garn.
  mvh Hanne

  Bedømmelse: 5
  • Hej Hanne. Til mit babysvøb har jeg brugt Drops Flora. men til prøven som jeg viser i videoen bruger jeg Drops Big Merino. Jeg vil dog ikke anbefale dette garn til et babytæppe, da det bliver meget tykt.

  • Hej Hanne. Ja det kan det sagtens. Det vil være meget velegnet. Du kan med fordel gå en halv til en hel hæklenålstørrelse op.
   Mvh. Marie

 7. Det er simpelthen det fineste tæppe og har kastet mig ud i det, men når jeg når min 4. runde med vifter, begynder det at buer og jeg kan ikke ligge det fladt længere – øv! Har du nogen forslag til, hvad jeg gør galt?

  • Hej Gitte.
   Jeg har ikke selv oplevet dette problem, så det er svært præcist at sige, hvad der er gået galt. Mit bedste bud er at forsøge med en større hæklenål, da det muligvis kan skyldes at du hækler for stramt.
   Mvh. Marie

   • Jeg fandt ud af, at det er fordi der reelt er hjørner og sider – det synes jeg ikke helt, at man når at opfange i videoen. Men nu er jeg godt igang og det er et virkelig fint mønster 🙂

  • Mange tak. Dette tæppe måler 70 x 70 cm. Hvis du ønsker det større kan du altid tilføje flere runder. Mvh. Marie

 8. Hej Marie
  Superfint svøb

  Hvilken nålstørrelse skal man bruge? Der står i materialebeskrivelsen, at man skal bruge str. 3,5, men i opskriften står der 3. Og linket til hæklenålen i materialebeskrivelsen linker til en str. 4

  Skal jeg bare lade garnvalget bestemme?

  Mvh Ida

  • Hej Ida
   Tak skal du have
   Hvilken nålstørrelse du skal bruge afhænger af, hvor stramt eller løst du hækler, samt hvilket garn du bruger. Dette svøb fungerer bedst, når det hækles lidt løst. For mig selv, som ikke hækler stramt, var det passende med en 3,5 mm hæklenål til Drops Flora, for andre vil det være bedre at gå en nålstørrelse op.
   Linket i materialelisten fører til et produkt, hvor du har mulighed for at vælge flere forskellige størrelser.

   • Hej Marie
    Tak for svaret 🙂
    Jeg hækler vist lidt stramt, så måske hopper jeg op i en 4’er.

    Mvh Ida

  • Hej Louise 🙂
   Det tog mig ca. 2 uger, hvor jeg kun arbejdede på det om aftenen, når jeg hyggede og slappede af 🙂

 9. Hej, jeg vil bare høre om der ikke er en PDF fil på den så man kan gemme den. Ville være lidt nemmer end at skulle gå ind på siden hver gang ☺️ Mega lækkert tæppe…

  • Hej Line,
   Det er der desværre ikke.
   Du kan evt. kopiere teksten over i et tekstdokument og printe det ud. Kun til egen brug selvfølgelig 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.